O-23 Cup

Stormvogels na winst op HYS naar kwartfinale O-23 Cup

Stormvogels heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de ViH O-23 Cup. Op eigen terrein versloegen de IJmuidenaren HYS met 2-0.

HYS begon fel aan het duel. Vanaf de aftrap werd gelijk de achterlijn opgezocht alleen werd de aanval snel onschadelijk gemaakt. Na twintig minuten was de eerste kans te noteren. Na een fout van Jari van Westen kon Mehmet Balci oplopen. Met enig geluk kreeg hij de bal bij Osman Yurdakan welke hard over het Stormvogels-doel schoot. Diezelfde Yurdakan kreeg vijf minuten later weer de mogelijkheid om de bezoekers op voorsprong te zetten, echter stond Stormvogels-doelman Michael Shao op de goede plek en hield zo zijn doel schoon. Ook Caglar Balci zag de doelman, enigszins gelukkig, zijn inzet stoppen. Stormvogels voetbalde misschien wel beter, maar verder dan een halve kans kwam de thuisploeg niet. Thomas Scholten zag zijn schot uit de draai mislukken.

De tweede helft kwam Stormvogels beter voor de dag. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg. Melle Zaaijer schoot net naast. De duels werden pittiger en scheidsrechter Does had dan ook zijn handen vol om de boel in goede banen te leiden. Veel duels op het middenveld. Veel overtredingen, kleine maar vaak ook harde overtredingen. En praten, heel veel praten. Het kwam het duel niet ten goede. Er waren dus ook weinig mogelijkheden te noteren. Een klein kwartier voor het einde kreeg Stormvogels een vrije trap. Thomas Scholten schoot deze via de muur binnen en zette zo zijn ploeg op voorsprong. Vijf minuten voor het einde bepaalde Scholten, na verkeerd uitverdedigen door de bezoekers, met zijn tweede doelpunt van de avond de einduitslag op 2-0. Stormvogels eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Joey Verdikt.

Alle uitslagen en het programma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Danny Prinsen