O-23 Cup

O-23 Cup: Derby Olympia – United eindigt onbeslist (incl. video)

De eerste wedstrijd in poule D van de Voetbal in Haarlem O-23 Cup ging tussen Olympia Haarlem en United/DAVO. Tijdens een fel maar uiterst respectvol duel kwam de thuisploeg op 3-1, maar zag het United/DAVO het laatste kwartier op gelijke hoogte komen.

De derby van Schalkwijk vond woensdag plaats op het veld van Olympia Haarlem. Dat het duel leeft wanneer de eerste elftallen tegen elkaar spelen wisten we, maar ook dit duel tussen de talenten had behoorlijk bekijks. Beide trainers stelden een jonge groep op, maar maakten ook gebruik van de dispensatieregeling. Zo kwam bij Olympia Haarlem Faruk Yurdakan in actie en bij de bezoekers Thierry de Bie.

Vanaf de start pakte Olympia Haarlem het initiatief en werd United/DAVO naar achteren gedwongen. In de zesde minuut nam de ploeg van Jeroen de Vries een terechte voorsprong. Marouanne Bouchkla scoorde het eerste doelpunt van de avond. Frencel Lewis trok namens United/DAVO tien minuten later de stand weer gelijk. Hij rondde een prima aanval goed af.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijkmaker. Binnen twee minuten nam Olympia Haarlem weer een voorsprong. Faruk Yurdakan schoot knap binnen. De spits van Olympia Haarlem kent veel concurrentie en gebruikte deze wedstrijd om wedstrijdritme op te bouwen. De slimme en sterke spits maakte het de verdediging van United soms erg lastig. Daarnaast schoof Olympia Haarlem vaak een middenvelder door, waardoor United/DAVO centrale verdediger Jay Kroon geen vrije man meer was. Dit tot ergernis bij trainer Mike van Norden die meermaals lieten blijken niet blij te zijn met de organisatie van zijn ploeg.

Tien minuten voor rust nam Olympia Haarlem de leiding door een schitterende doelpunt van Marouanne Bouchkla. Van grote afstand verschalkte hij de United/DAVO doelman met een boogbal. De thuisploeg leek met de 3-1 een beslissend gat te hebben geslagen.

De tweede helft was het duel meer in evenwicht. United/DAVO kwam meer aan voetballen toe en kreeg een aantal kleine kansen. Een kwartier voor tijd deed zich de kans voor om terug in de wedstrijd te komen. Op de rand van het strafschopgebied werd een overtreding gemaakt en de prima acterende scheidsrechter legde de bal op de stip. Brahim Redouani benutte dit buitenkansje door beheerst binnen te schieten.

United/DAVO rook bloed en greep de macht. Kansen volgden elkaar snel op en het was wachten op de gelijkmaker. Thierry de Bie kreeg een reuzenkans, maar maaide over de bal heen. Vlak daarna viel de gelijkmaker alsnog. Frencel Lewis kon van dichtbij binnenkoppen. In de laatste minuut leek Olympia Haarlem er alsnog met de volle buit vandoor te gaan, maar de 4-3 werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

In poule D beginnen beide ploegen de Voetbal in Haarlem O-23 Cup met een punt. Volgende maand volgt het tweede duel. Alle uitslagen, de standen en het programma vind je op onze klassenpagina.