O-23 Cup

IJmuiden O-23 ongeslagen als groepswinnaar naar kwartfinale

De talenten van IJmuiden hebben zich als groepswinnaar geplaatst voor de kruisfinales van de ViH O-23 Cup. In de laatste poulewedstrijd werd DSS ondanks de nodige tegenstand met 2-1 verslagen. De verliezend finalist van vorig jaar won al haar duels in poule A.

De ploeg uit IJmuiden was al geplaatst voor de volgende ronde en kon het lot van tegenstander DSS bepalen. DSS moest minimaal een punt pakken in het midweekse duel om zich ook bij de laatste acht teams te voegen. Ondanks dat DSS prima tegenstand bood, lukte dit de Haarlemmers niet. IJmuiden kreeg de eerste helft de grootste kansen, maar wist maar één keer te scoren. Na een half uur opende Milan van Essen de score door de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten.

Kort voor de rust werd het duel ontsiert door een lelijke blessure. Jesse Mantje – pas hersteld van een zware knieblessure – raakte opnieuw geblesseerd aan zijn knie. Het duel werd voor de behandeling van Mantje kort voor het rustsignaal stilgelegd, waarna de teams voor de thee de kleedkamers opzochten.

Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg lange tijd de gevaarlijkere ploeg. Zo werd uit een vrije trap twee keer de dwarsligger boven de doelman van DSS getest. Toch kwam DSS na een uur spelen via Cas Weltevreden op gelijke hoogte. Lang kon de gelijke stand niet worden vastgehouden, want even later zorgde Kay Brouwer voor de 2-1. Een slotoffensief van de bezoekers mocht niet baten. DSS nam meer risico, maar kon de gelijkmaker niet forceren.

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de ViH O-23 Cup vind je op onze toernooipagina.