Zondag 3e klasse C

United/DAVO wint in slotminuut van VVH Velserbroek

United/DAVO kan na een stroeve start deze competitie weer omhoog kijken. Na de overwinning vorige week bij Spaarnwoude werd nu VVH Velserbroek verslagen. Barry Tjeertes schoot in de laatste minuut een vrije trap via lat en doelman Veldt binnen.

Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat United/DAVO met niets minder genoegen nam dan de drie punten. Direct na de aftrap was er een schot van Ayoub Bouzia welke net over het doel ging. Vlak daarna was er een kans voor Rick Balaydin, alleen schoot de spits net naast. Na zeven minuten was het dan toch raak. Ayoub Bouzia werkte een corner van Karim Saaliti binnen.

Hierna had de bezoekers weinig in te brengen tegen de aanvallende aspiraties van de thuisploeg. Het enige dat de bezoekers konden doen was tegenhouden. Mario Veldt hield de ploeg op de been met een aantal goede reddingen, waaronder een schot van Frencel Lewis welke de doelman keurig naast het doel tikte. In de 20e minuut stond het ineens gelijk.  Angelo Luhulima mocht op snelheid een heel eind oplopen. Zover zelfs dat hij voorbij de verdediging van de thuisploeg liep en hard binnen schoot achter doelman Thijs Hofman. Dat hiermee de rust werd bereikt was vooral te danken aan de aanvallers van United/DAVO. Doelpogingen van Azaaj en Balaydin gingen langs de verkeerde kant van de paal.

Na de thee was de eerste kans voor VVH Velserbroek. Sander Loogman mocht aanleggen voor een vrije trap, maar Hofman kon deze makkelijk pakken. Voor de thuisploeg probeerde Frencel Lewis het nog van 20 meter maar Rick Balaydin liep ongelukkig in de weg en kreeg de bal hard tegen zich aangeschoten. Halverwege de tweede helft kreeg United/DAVO een corner welke de bezoekers niet weg konden werken. Barry Tjeertes stond op de goede plek en kon zo makkelijk binnen schieten.

Deze voorsprong kon de thuisploeg vast houden tot vijf minuten voor het einde. VVH Velserbroek kreeg een strafschop toegewezen door scheidsrechter Raven. Jeffrey Kors schoot deze binnen en zo stond het weer gelijk. Beide teams gingen hierna vol voor de winst. Met veel lange ballen werd geprobeerd de voorhoede te bereiken. Uiteindelijk leek het erop dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Tot de laatste minuut. Scheidsrechter Raven twijfelde even bij een handsbal, maar gaf uiteindelijk toch de vrije trap aan United/DAVO. Tjeertes ging achter de bal staan en schoot via de lat en Mario Veldt de 3-2 binnen.

Door de overwinning stijgt de United/DAVO naar de 3e plek in de 3e klasse C. De ploeg van Sjoerd Hamann heeft drie punten minder dan koploper SDZ. VVH zakt naar de 8e plaats, maar dat zegt in deze klasse nog niet zo veel. Tussen nummer drie United/DAVO en nummer negen Diemen zit maar 1 punt.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.