Sam Sin op huurbasis terug naar oude nest

Koninklijke HFC middenvelder Jeffrey Sam Sin maakt het seizoen af in Zandvoort. De 31 jarige middenvelder kwam in Haarlem amper aan spelen toe en heeft dit met de technische staf besproken. Zandvoort trok al jaren aan de mouw dus het wachten werd beloond.

Afgelopen jaren kende Sam Sin een lastige periode die gekenmerkt werd door blessures. In 2017 stapte hij over van HFC naar OFC waar hij echter nooit echt zou spelen omdat hij al snel zwaar geblesseerd raakte. Na zijn herstel keerde hij weer terug naar de Koninklijke. Op social media grapt de Zandvoorter regelmatig over zijn kwaliteiten van het bankzitten maar dit is natuurlijk niet wat een voetballer wil. Net voor de winterstop vroeg hij dan ook een gesprek aan.

“In het gesprek met Gertjan en Sander heb ik aangegeven dat ik graag nog zou spelen dit jaar. Ik zag dat niet of nauwelijks gebeuren bij HFC dus mijn vraag was of ik dan verhuurd zou kunnen worden. Zij gunde dit mij wel. Zandvoort trok de afgelopen vierjaar al aan mijn jas en zodra die er lucht van kregen ging het dus snel,” legt Sam Sin uit aan Voetbal in Haarlem.

Zandvoort kan op huurbasis gebruik maken van de middenvelder tot eind van dit seizoen. Daarna zien zij verder. Ted Saunier is blij met de komst van Sam Sin. “We zijn er al zo lang mee bezig en nu kon hij eindelijk komen. Afgelopen zaterdag heeft hij zijn eerste minuten gemaakt. Ik vind het geweldig dat er weer een Zandvoorter terug is!”

Sam Sin is blij om terug te zijn bij de club waar hij ooit begonnen is. De keuze was overigens niet makkelijk geeft hij aan. “Bij HFC hebben we een fantastische groep en zijn we echt aan iets moois bezig. Gertjan is een goede trainer en we kunnen met elkaar mooie dingen bereiken. Maar ik moest nu echt aan mijzelf gaan denken. Ik moet wedstrijden gaan voetballen want dat wil iedere voetballer natuurlijk het liefst.”

Foto: Archief Voetbal in Haarlem / Pim Hols