Reinders Folmer haalt Jeroen Roos naar Schoten

De eerder begonnen nieuwe trainer van Schoten, Gidon Reinders Folmer, heeft zijn eerste versterking binnen. Jeroen Roos komt over van Haarlem-Kennemerland.

“Ik zocht voor Schoten nog een scorende spits. Dan probeer je hier in de omgeving te kijken. Ik kwam uit bij Haarlem-Kennemerland waar Jeroen regelmatig scoort en vroeg hem op gesprek”, aldus Reinders Folmer. De visie van de club bleek goed overeen te komen met de visie van Jeroen Roos. Het doel is om de club op een gestructureerde manier nog stabieler maken. Dezelfde manier van denken en spelen speelde een belangrijke rol voor Reinders Folmer om Roos naar Schoten te halen. “Zijn inzet is altijd goed, hij denkt naar voren en heeft body. Ik denk met de spitsen die we al hebben, dat we volgend jaar nog sterker worden.”

Ook Jeroen Roos is blij met de overstap naar Schoten. “Het gesprek wat ik heb gehad met Gidon was fijn en er was meteen een klik. Ik persoonlijk ben een gevoelsmens en vind het belangrijk dat er een klik is met de trainer en mijn teamgenoten. Als de klik er is ben je ook meer bereid om voor elkaar door het vuur te gaan en bereid om aan iets moois te bouwen.”

Maar eerst wacht voor Roos de afsluiting bij Haarlem-Kennemerland. De ploeg van Rene van Marsbergen heeft zich geplaatst voor de nacompetitie. “Mijn doel voor nu is dan ook om de mooie 4 jaren die ik heb gehad bij Haarlem-Kennemerland zo positief mogelijk af te sluiten. Wij, als team en club, verdienen die promotie omdat we jaar in jaar uit keihard werken en knokken om steeds beter en sterker te worden.”