Tweede Divisie

Lienden en Koninklijke HFC delen punten in vermakelijk duel

De teams stonden precies gelijk voor de onderlinge wedstrijd op het kunstgras in Lienden. HFC had enkel met een beter doelsaldo de derde plaats in bezit, FC Lienden de vierde. Ook interessant was dat de twee topschutters van de Tweede Divisie nu tegen elkaar speelden. Danny van den Meiracker van FC Lienden en Roy Castien van HFC hadden ieder acht keer gescoord, alleen deed de Lienden-speler dat in acht duels en Castien in slechts zes.

Dit duel werd door Castien gewonnen, want hij maakte zijn negende doelpunt van dit seizoen en de Lienden aanvaller scoorde niet. En hoewel er op de ranglijst niets veranderde omdat de wedstrijd in 1-1 eindigde, was het duel het aanzien meer dan waard. Spannend, op en neer gaand met kansen voor beide ploegen. Met een scheidsrechter die de vreemdste beslissingen nam of niet nam waar het juist wel moest. Het boeide van begin tot eind. “Dit voetbal is leuker dan de eredivisie of het Nederlands elftal”, hoorde je na afloop uit meerdere monden.

Lienden-Koninklijke-HFC-Voetbal-in-Haarlem
Kevin de Visser, aanvoerder van Koninklijke HFC. (© Pim Hols)

In de eerste minuut al kreeg Castien een klap in de nek. Gertjan Tamerus schoot de vrije trap in de handen van Lienden doelman Schimmel die zich veelvuldig onderscheidde. Zo ook in de derde minuut bij een vrij trap van Castien. Maar de gevaarlijkste actie het eerste kwartier was voor Lienden. Erik van Eem, die voor de thuisclub zijn honderdste wedstrijd speelde, schoot fraai vanaf 40 meter. Doelman Gerard van Rossum kon de bal met moeite tot corner tikken.

In de zestiende minuut werd de score geopend. Van 25 meter schoot Roy Castien prachtig in de rechter hoek; 0-1. Zes minuten later leek de gelijkmaker te vallen. Een vrije trap werd door Mo Bendadi net over geschoten. Het spel bleef boeien. Een schot van Castien werd gestopt, een prachtige actie van Tamerus naar Sterling door de keeper gered. In de laatste seconden van de eerste helft viel toch de gelijkmaker. Na een behoorlijke overtreding op Danny Hols, die niet bestraft werd, kwam de bal voor de voeten van de Afgaanse International Milad Intezar. Hij schoot fraai via de onderkant van de lat raak. Met de gelijke 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft bleef aantrekkelijk en gelukkig ontbrak het beide ploegen aan de Hollandse voetbalziekte van terugspelen. Lienden met lange ballen naar voren en HFC met verzorgd voetbal bleven gaan. Het duizend-tallige publiek genoot. De Haarlemmers kregen kansen via Wessel Boer, Daniël van Son en Kevin Sterling, maar de bal ging er niet in. In de 64ste minuut verdiende HFC een strafschop, Castien werd binnen de zestien neergelegd, iedereen zag het, behalve de scheidsrechter.

Twee minuten later schoot Castien prachtig van 35 meter maar doelman Schimmel redde even fraai, al kreeg hij wel hulp van de paal. Er kwamen nog mogelijkheden voor De Visser, Van Son en twee keer voor de ingevallen Olsthoorn. Ook Loet de Kwant en Ilias Bronkhorst, die beide invielen, konden de stand niet meer veranderen. Het bleef 1-1.

HFC is inclusief de bekerwinst op Staphorst zeven wedstrijden ongeslagen en staat derde op de ranglijst van de Tweede Divisie. Zaterdag komt de nummer twee GVVV naar Haarlem en drie dagen later op dinsdagavond gaat HFC naar Veenendaal om GVVV voor de beker te ontmoeten. Wat zal het prachtig zijn als HFC ook na die wedstrijden nog ongeslagen is! Het kan zomaar!

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.