Tweede Divisie

Kon. HFC schiet tegen Spakenburg frustraties van zich af

Na de eclatante 6-1 bekerwinst van afgelopen woensdag liet Koninklijke HFC vandaag Spakenburg alle hoeken van het veld zien. In een week die grotendeels in het teken stond van de rel rond de shirtsponsor zegevierden de Haarlemmers met 5-1 en pakten daarmee de eerste driepunter in de Tweede Divisie.

Koninklijke HFC – spelende in het gele tenue zonder shirtsponsor – begon uitstekend aan het duel. Zo schoot spits Gertjan Tamerus een vrije trap op de lat. Nadat Spakenburg via Van den Meiracker een kans kreeg, was het de beurt aan Carlos Opoku. De aanvoerder mocht aanleggen voor een strafschop toen Kevin Sterling in het strafschopgebied van de bezoekers werd gevloerd. Zoals twee keer eerder dit seizoen schoot Opoku raak.

HFC - Spakenburg - Voetbal in Haarlem
Opoku springt hoger dan iedereen! (Foto: Kon. HFC Twitter)

Halverwege de eerste helft ging het ineens hard. Spakenburg had zeer veel moeite met de bewegende mensen van de Koninklijke en werden van het kastje naar de muur gestuurd. Michael Timisela verdubbelde de score met een geplaatst schot in de hoek, waarna Kevin de Visser een minuut later opnieuw het net van Spakenburg liet bollen. Zijn harde schuiver was onhoudbaar voor doelman Timmermans.

Na rust veranderde er aan het spelbeeld niet veel. De thuisploeg was feller en nauwkeuriger dan de bezoekers. Tim van Soest en Carlos Opoku hadden beiden een nieuwe treffer op de schoen, maar misten het geluk aan hun zijde. Spakenburg liet zich incidenteel ook zien voor het doel van Tom Boks, maar toen een grote kans werd verprutst, lag de bal weer aan de andere kant in het doel. Jacob Noordmans tekende voor de vierde treffer. Net als afgelopen woensdag was Koninklijke HFC dodelijk effectief.

Kevin Sterling schoot een paar ogenblikken later de vijfde voorbij Spakenburg-doelman Timmermans. Het duel viel in slaap, op een enkele opwinding na. Vorstermans zorgde tien minuten voor het einde voor de eretreffer aan ‘Blauwe’-zijde.

Door de overwinning springt HFC op de ranglijst over HHC, Sparta Rotterdam en FC Twente heen en bezet nu de vijftiende plek. Sparta Rotterdam en FC Twente komen dit weekend nog in actie. Een sportief gezien perfect einde van deze onrustige week voor de Haarlemmers. Volgende week staat het uitduel met GVVV op het programma.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de Tweede Divisie vind je op onze klassenpagina.