Tweede Divisie

Lisse blijkt niet te kraken noot voor Koninklijke HFC

Zonder de zieke Van den Broek, maar met de herstelde Gertjan Tamerus en Kevin de Visser en van een schorsing terugkomende en jarige Wessel Boer in de ploeg, ontving Koninklijke HFC Lisse voor de return. Voor beide teams een belangrijk duel wanneer gekeken wordt naar de ranglijst.

De bollenvoetballers hadden – met de eerste wedstrijd die ze met 1-3 verloren in gedachten – de zaak achterin behoorlijk dichtgetimmerd. Bovendien verscheen de geschorste Martin van Eeuwijk gewoon in de ploeg, omdat zijn schorsing door de KNVB werd geannuleerd. Bij HFC haalden meerdere spelers, zoals Gertjan Tamerus na zijn ziekte, niet hun gewone niveau, waardoor het een tegenvallende wedstrijd werd die in een teleurstellende 0-0 eindigde. Een opvallend moment was er in de tweede helft toen scheidsrechter Sander de Brito Roque in de koude wind een hongerklop kreeg en een paar minuten moest eten en drinken. Gelukkig kon hij de wedstrijd die in de tweede helft uit de hand leek te lopen uitfluiten.

De hele wedstrijd speelde zich grotendeels op het middenveld af. Het duurde zelfs tot de tiende minuut voor de eerste van de weinige kansen  zich voordeed. Gertjan Tamerus speelde Roy Castien mooi vrij, maar de inzet van de topscorer van HFC werd met een mooie safe gered door de Lisse-keeper met een HFC-verleden, Brian van der Werff. HFC was iets beter, maar kwam niet verder dan een over geschoten vrije trap van Tamerus en wat corners voornamelijk versierd door een weer goede Kevin de Visser. De Lissenaren hadden alleen via Martin van Eeuwijk een paar mogelijkheden, maar doelman Tom Boks was weer onpasseerbaar.

In de tweede helft was er meer, maar opnieuw zeker niet genoeg, te beleven. Daniël van Son had een goede mogelijkheid in de 53ste minuut en Roy Castien probeerde vanaf de middencirkel de Lisse goalie met een lange bal te verschalken. De bal van Castien ging er maar net niet in. Wessel Boer voerde de HFC-achterhoede die weer sterk speelde, subliem aan en won ieder duel. Castien was de gevaarlijkste HFC’er en had twee keer een strafschop mee mogen krijgen. Dat deed hij ook niet in de slotminuut toen invaller Robin Eindhoven leek te gaan scoren.

Tamerus, Boer en Castien kregen daarvoor ook nog mogelijkheden, maar HFC scoorde niet. Lisse ook niet, ondanks een vrije kans voor Hanne Hagary. In de laatste tien minuten werd het steeds onvriendelijker, maar de scheidsrechter hield dat goed in de hand. Een teleurstellende wedstrijd kreeg nog 4 extra minuten, maar ook daarin gebeurde eigenlijk niets. Positieve vaststelling, HFC is na de winterstop nog ongeslagen.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Henny Rückert