Telstar en Koninklijke HFC gaan praten over transfer Castien

De overstap van Roy Castien naar Telstar is weer een stap dichterbij gekomen. De aanvallende middenvelder staat nu nog onder contract bij Koninklijke HFC, maar de insteek is om per 1 januari uit te gaan komen voor de betaald voetbalclub uit Velsen. Castien zelf heeft als een principeakkoord bereikt met Telstar.

Afgelopen weekend meldde Sander Vink, technisch bestuurslid van Koninklijke HFC, dat er vanuit het Telstar-kamp nog geen contact was gezocht met de Haarlemmers. Aangezien HFC recht heeft op een afkoopsom is dit wel een vereiste. Telstar laat nu weten dat er wel degelijk gesproken gaat worden om de transfer van de 20-jarige Castien af te ronden.

“HFC heeft uiteraard recht op een afkoopsom. Dat we er nog niet concreet zijn uitgekomen heeft te maken met het feit dat HFC belangstelling heeft voor een of meer spelers van Telstar,” aldus Piet Buter. De technisch directeur van de club die het zo goed doet in de Jupiler League wil het netjes afhandelen. “We moeten daar samen uitkomen. Als HFC geen interesse heeft in een speler van Telstar, betalen wij uiteraard gewoon de afkoopsom,” aldus Buter tegen het Haarlems Dagblad.

Foto: Pim Hols