Zaterdag 4e klasse B

Koninklijke HFC (zat) neemt koppositie over van HYS

Koninklijke HFC heeft goede zaken gedaan. SVIJ werd op eigen veld met 7-1 verslagen. Door de ruime overwinning staat de ploeg van Jeroen Kroes nu op doelsaldo op de eerste plaats. Het duel werd ontsiert door een ogenschijnlijk zware knieblessure voor SVIJ-spits Alex Barzilay.

Al binnen tien minuten leek het duel beslist. Eerst was het Joshua Baars die binnen mocht tikken. Vlak daarna kreeg de verdediging van SVIJ de bal niet weg en kon Nino Verstraten via de rebound de 2-0 op het scorebord zetten. De ploeg van Cees Martin – hij verving de geschorste Peter Barzilay – werkte hard, maar kwam maar moeilijk de middenlijn over. De eerste kans voor de bezoekers was pas na een minuut of twintig. Hassan Alikaili mocht uithalen maar zijn schot ging hoog over. Toch kwam SVIJ terug tot 2-1. Alex Barzilay was de gelukkige en tegelijk de ongelukkige. De aanvaller kwam in botsing met HFC-doelman Reinier Mutsaerts en bleef op het kunstgras liggen met een blessure aan de knie. Scheidsrechter Schouten legde het spel stil zodat Barzilay de nodige hulp – er werd een ambulance opgeroepen – kon krijgen. Na een minuut of twintig kon het spel weer hervat worden,  maar in de overige zes minuten van de eerste helft gebeurde er niet veel meer.

De tweede helft begon met een fraai afstandsschot van Tijn Kaagman. De verdediger zag zijn inzet prachtig gered worden door SVIJ-doelman Sjaak Vlaspoel. Toch kwam HFC op 3-1. Baars en Lucas Verstraten mochten met zijn tweeën op het SVIJ doel af lopen. Baars was niet zelfzuchtig en gaf Verstraten de mogelijkheid zijn eerste van de middag te maken. Dat de IJmuidenaren met elf man mocht blijven staan was te danken aan de scheidsrechter. Na een pittig duel tussen Michiel Lindenhovius en Jeffrey Heine was laatstgenoemde het zat en trapte na. Rood, maar de scheidsrechter deed niets. Na de 4-1 van Joshua Baars was het duel wel gespeeld. Lucas Verstraten kreeg de mogelijkheid om zijn doelsaldo wat op te krikken en deed dit ook met nog drie extra doelpunten. Als de aanvaller iets meer om zich heen had gekeken was de uitslag misschien nog wel hoger uitgevallen dan de 7-1 die nu op het bord stond.

Peter Barzilay zag van achter de hekken alles met lede ogen aan. “De blessure van Alex (Barzilay, red) kwam op een erg vervelend moment. We kwamen net wat beter in de wedstrijd en scoorden de 2-1.” De knieblessure van zijn spits zag er vervelend uit. “Hij bleef staan en door de botsing klapte zijn knie de verkeerde kant op.” De schorsing voor de hoofdtrainer naar aanleiding van commentaar op de scheidsrechter tijdens het duel met DSK zit erop.

HYS is nu de koppositie op doelsaldo verloren aan Koninklijke HFC. De mannen van Jeroen Kroes hebben nu een saldo van +48 terwijl de ploeg van Ruud de Groot een saldo van +47 heeft.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze competitiepagina.