Zaterdag 4e klasse B

HYS winterkampioen na winst op Haarlem-Kennemerland

HYS heeft goede zaken gedaan in de zaterdag 4e klasse B. Op een veld waar eigenlijk niet op gespeeld kon worden, werd directe concurrent Haarlem-Kennemerland met 3-2 verslagen.

Al binnen vijf minuten was het raak voor de thuisploeg. Zafer Kandemir omspeelde zijn directe tegenstander en gaf de bal voor op Mustafa Bekin. De spits kon de bal simpel binnen koppen. Hierna was het vooral Haarlem-Kennemerland dat gevaarlijk werd. Het eerste schot van Niels van den Nouwland ging over het doel van HYS. Zijn tweede poging werd fantastisch door doelman Mert Bayik over de lat getikt. Bij de derde poging van de roodbroeken was het toch raak. Jordy Brust kopte een hoekschop van Bob Osenga binnen.

Niet veel later kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een fout op het middenveld bij HYS liep Osenga vrij simpel door de verdediging van de thuisploeg en schoot in de verre hoek binnen. Een terechte tussenstand leek zo de rust te halen maar helaas voor Haarlem-Kennemerland kwam HYS vlak voor rust langszij. Zafer Kandemir probeerde met een vrije trap van ruim 25 meter Haarlem-Kennemerland doelman Mitchell van Leeuwen te verschalken. De doelman liet het schot los, Mustafa Bekin reageerde attent en schoot zo zijn tweede van de middag binnen.

De tweede helft had een totaal ander beeld. Haarlem-Kennemerland kwam bijna niet meer aan aanvallen toe. HYS controleerde de wedstrijd. Door middel van slim spel, soms kleine en soms harde overtredingen werd de ploeg van Rene van Marsbergen ontregelt. Dit resulteerde dan ook in een gedwongen wissel voor Bob Osenga. De middenvelder verliet met een blessure het veld. Op het uur kwam de thuisploeg op voorsprong. Aanvoerder Faruk Yurdakan werkte een voorzet van Abdelmajid El Yousfi achter Van Leeuwen. Dat HYS hierna niet uitliep was te danken aan Bekin. De spits had een aantal kansen op de 4-2 maar zijn schoten werden of geblokt door Haarlem-Kennemerland verdediger Koen Barendrecht of belandde bijna op de N205. De bezoekers kregen in de laatste minuten nog een grote kans maar invaller Joris van Wijk schoot hard en hoog naast.

Door de winst is de voorsprong van HYS (1e) op Haarlem-Kennemerland (3e) nu zeven punten. Koninklijke HFC staat op de tweede plek met vijf punten minder maar met een wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd tegen SVIJ werd afgelast.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B vind je op onze competitiepagina.