Haarlem-Kennemerland en trainer Van Marsbergen verlengen contract

Afgelopen weekend zette hoofdtrainer René van Marsbergen zijn handtekening onder een nieuw contract bij Haarlem-Kennemerland. De 40-jarige Haarlemmer staat al ruim een jaar voor de groep en verlengt zijn contract met twee seizoenen.

Haarlem-Kennemerland - Marsbergen - Voetbal in Haarlem
René van Marsbergen zet zijn handtekening onder een nieuw contract.

René van Marsbergen en het bestuur van Haarlem-Kennemerland vinden elkaar volledig in de ambitie van de club. “De jonge vereniging is in alle opzichten in opbouw en ontwikkeling. Het afgelopen seizoen zijn onder de technische leiding van René zichtbare stappen in de goede richting gezet. Die lijn moet worden doorgezet. Het bestuur heeft daar met René als hoofdcoach alle vertrouwen in”, aldus de club in een verklaring op haar website.

De Haarlemse club stelt wel een duidelijk doel in het vooruitzicht. De ambitie is om in het seizoen 2016/2017 daadwerkelijk te promoveren naar de 3e klasse. Sinds vorig seizoen werkt Haarlem-Kennemerland haar wedstrijden af in de vierde klasse, maar vier jaar terug werkte de club haar wedstrijden nog af als tweedeklasser. Van Marsbergen gaf eerder dit jaar tijdens een interview met Voetbal in Haarlem al aan weer terug te willen naar dat niveau.

In het bijzijn van het nagenoeg complete bestuur werden in de historie volle bestuurskamer de benodigde handtekeningen gezet. Daarna werd onder luid applaus mededeling gedaan aan de voltallige selectie. Jeroen Roos, aanvoerder van Haarlem-Kennemerland, verwoordde de gevoelens: “Hier zijn wij als selectie erg blij mee.”

Van Marsbergen zelf is ook te spreken over de contractverlenging. “Met dit contract geven beide partijen vorm aan vertrouwen in elkaar. Ik ben blij dat ik als trainer zo’n grote invloed kan hebben”, aldus de hoofdtrainer. “We hebben een goede groep met veel potentie. De selectie moet nog wel breder om bovenin mee te kunnen doen, maar daar werk ik nu hard aan.”

De club maakte ook bekend Rob van Steijn als assistent-trainer aangetrokken te hebben. Hij zal het tweede selectieteam onder zijn hoede nemen en bovendien als technisch coördinator verantwoordelijk worden voor de jeugd middenbouw.