Zondag 5e klasse C

HYS wint overtuigend in Duivendrecht

Gesterkt door de warmte van een heerlijk lentezonnetje werd er om twee uur gewoon afgetrapt in het Duivendrechtse. Er was wat onduidelijkheid over het doorgaan van de wedstrijd, maar gelukkig lagen de velden van de plaatselijke vv in gemeente Ouder-Amstel in plaats van Amsterdam. Anders was ook het perfect bespeelbare kunstgras op vrijdag al afgekeurd door de mistige gemeentelijke burelen van buurgemeente Amsterdam.

De thuisclub begon sterk aan de wedstrijd en had na vier minuten al op voorsprong moeten komen. Het waren echter de bezoekers die geheel tegen de verhouding de 0-1 lieten aantekenen. Fezvi Gƶsken gaf het laatste tikje. Na deze openingsgoal golfde het spel op en neer waarbij CTO het beste van het spel had. Toch deelden de bezoekers wederom een tik uit en na eenentwintig minuten stond er 0-2 op het scorebord. Caglar Balci was de doelpuntenmaker. Het antwoord kwam gelijk van de gastheren en door middel van een vrije trap zorgde Randy Comvalius voor de aansluitingstreffer. Omdat CTO beter voetbalde, kwam daarna ook de 2-2 op het scorebord. Het was wederom Comvalius die de HYS-doelman het nakijken gaf. Met deze gelijke stand werden de kleedkamers opgezocht.

De tweede helft was nog maar een paar minuten oud of de HYS-goalie haalde met kunst- en vliegwerk de bal achter de lijn vandaan. Helaas voor de CTOā€™ers kon scheidsrechter Hessler het doelpunt niet waarnemen. In de tegenstoot maakte Balci zijn tweede van de wedstrijd en keek CTO in de eenenvijftigste minuut tegen een 2-3 achterstand aan. Trainer Uzmay wisselde vervolgens Samet Yildiz voor Salih Yildiz. Ook trainer Van der Meulen wisselde. Thijs Vaessen ging en Lars van der Velden kwam.

Hierna kwam de gouden wissel van HYS. Balci die al twee maal het net had gevonden werd gewisseld voor Mes de Haan. ƉƩn minuut later kreeg dezelfde De Haan de bal tegen de voet en wist zo keeper Bas de Gans van CTO te verschalken; 2-4. In de vierenzestigste minuut wisselde Uzmay voor de laatste keer. Mehmet Uzmay werd gewisseld voor Kƶksal. Omdat de verdediging van CTO niet goed oplette, kon Salih Yildiz 2-5 scoren. CTO zat er spreekwoordelijk doorheen. Antonia en Kaimar werden nog gewisseld voor Bholai en Ceginoglu, maar het slotakkoord was voor HYS. Zowel de 2-6 als de 2-7 werden gescoord door invaller Emir Kƶksal. Door de goede tweede helft van de bezoekers uit Haarlem klimmen ze over CTO heen en met nog drie inhaalwedstrijden voor de boeg, zou HYS kunnen aanhaken bij de koplopers. CTO vinden we na dit weekend terug op de zevende plaats.

Alle uitslagen, de stand en het speelschema van de zaterdag vijfde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag & foto: Paul Cramer