Districtsbeker

IJmuiden wint derby, vergeet de score uit te bouwen.

Voor de Districtsbeker stond er zaterdag een mooie derby op het programma. IJmuiden kreeg op Sportpark Schoonenberg visite van SVIJ.

Vanaf de eerste minuut was het verschil in klasse duidelijk. IJmuiden (3e klasse) had de bal en SVIJ (4e klasse) liep vooral achter de tegenstander aan. Als de bezoekers de kans kregen om de aanval op te zoeken werd vooral een lange bal gehanteerd. Spits Geeven stond veelal alleen rond de middellijn te hopen dat er eens een bal goed viel. Dat gebeurde niet.

Bij IJmuiden stond het vizier voorin ook nog niet helemaal op scherp. Iets wat ook trainer Tom Jacob constateerde. “We hadden veel meer doelpunten moeten maken. We waren teveel aan het breien voor het doel.”

De eindstand was tijdens de rust al bereikt. Na twintig minuten mocht Patrick Castricum, overgekomen van Velsen, vanaf de strafschopstip de 1-0 binnen schieten. Op slag van rust kon Castricum ook de 2-0 achter SVIJ doelman Remy Heruer binnen werken. De tussenstand had al groter moeten zijn. In het eerste bedrijf schoot Milan van Essen over, raakte Wesley Heeres de lat en redde Heruer op een inzet in de hoek van Castricum.

De tweede helft had beter op papier afgedaan kunnen worden. Aan het spelbeeld veranderde niet veel maar IJmuiden slaagde er maar niet in om de score uit te breiden. “Het baltempo was te laag”, aldus Jacob.

Jacob was wel tevreden over de start van het bekertoernooi. “De mentaliteit en inzet was prima. We hebben vrijwel nul kansen weg gegeven dus dat stemt me wel tevreden.”

Het bekertoernooi gaat volgend weekend weer verder. IJmuiden gaat dan op bezoek bij KFC uit Koog aan de Zaan. SVIJ speelt dan thuis tegen de Blokkers.

De uitslagen van de KNVB Districtsbeker vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Danny Prinsen
Foto en video: Voetbal in Haarlem