Districtsbeker

Veelal bekersucces voor regionale clubs

De laatste jaren blijkt het huwelijk tussen de regionale clubs en de KNVB Districtsbeker geen gelukkige. Slechts een handjevol bereikten eerdere jaargangen de tweede kockout-ronde. Dit seizoen lijkt het anders te verlopen. Vanavond komt Alliance ā€™22 nog in actie, maar het merendeel van de clubs die dinsdag en woensdag in actie kwamen wonnen hun duel. Een overzicht.

SDZ ā€“ HBC
Derdeklasser HBC moest op bezoek bij de koploper van de tweede klasse Ć©n de ploeg in vorm SDZ. Toch plaatsten de Heemstedenaren zich voor de volgende ronde middels een 1-5 overwinning. Bij de rust leidde HBC met 0-1 door een treffer van Wouter de Bruijn.

Jeroen de Bruijn zorgde voor de 0-2, waarna doelman Bram Verhage een aantal goede reddingen verrichtte. SDZ ging opportunistischer speler en dat resulteerde in de 1-2 van Lennart Bril. Na weer een goede redding van Bram Verhage liep HBC daarna uit tot 1-5. Jesse van Loon scoorde de derde treffer, waarna invaller Eric Liefting de 1-4 en de 1-5 voor zijn rekening nam.

VSV (zat) ā€“ Buiksloot
VSV is in goeden doen. De ploeg presteert goed in de vierde klasse en schakelde Buiksloot uit, dat een klasse hoger speelt: 3-1. Donny Klok, Roy Penders en Jesse Kooiman scoorden voor het elftal van Paul Meinders.

Koninklijke HFC (zat) ā€“ JOS/Watergraafsmeer
De ploeg van Feike Prins had weinig in te brengen tegen de Amsterdamse eersteklasser JOS/Watergraafsmeer. De 0-4 eindstand was terecht, al vocht Koninklijke HFC voor wat ze waard was.

VEW ā€“ AFC (zat)
Dat VEW geen zwakke tegenstander op bezoek was al duidelijk. Eersteklasser AFC was uiteindelijk met 2-6 te sterk. Een treffer in de tweede minuut betekende al een vroege achterstand. In het tweede bedrijf deed VEW twee keer iets terug. Jasper van der Veldt en Tomas van Kampen schoten raak.

IJmuiden ā€“ OSV
IJmuiden verkocht tegen het een klasse hoger spelende OSV de huid duur. De thuisclub nam door treffers van Joshua Dominggus en Kay Brouwer. Nog voor de rust schoot Jermaine Jeulink de 2-1 voor OSV binnen. In de tweede helft zette Mischa Klaver de teams met de 2-2 weer op gelijke hoogte, waarna strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen. OSV trok aan het langste eind: 10-11. Opmerkelijk: de strafschoppen werden namens het ABBA-systeem genomen.

Buitenboys ā€“ United/DAVO
United/DAVO heeft zich voor de volgende ronde geplaatst. In Almere werd Buitenboys met 1-3 verslagen, maar eenvoudig ging dat niet. De Haarlemmers keken halverwege tegen een 1-0 achterstand aan. In de tweede helft trok de ploeg van Sjoerd Hamann het duel haar kant op. Jeffrey van den Berg scoorde de gelijkmaker, uitblinker Erhan Kutlu op fraaie wijze de 1-2 en Serkan Vurgun besliste het duel.

AC Amsterdam ā€“ Zandvoort
Zandvoort heeft het zelfvertrouwen weer een klein beetje kunnen vergroten. De tweedeklasser kent een moeilijke start van de competitie, maar won voor de districtsbeker met 1-3 bij vierdeklasser AC Amsterdam. Kas de Vries, Nigel Castien en Roxy Groot scoorden voor de ploeg van Ted Saunier.

Velsen ā€“ RODA ā€™23 (zat)
Velsen toont zich de laatste jaren als cupfighter en ook nu is de ploeg van Martin Haar nog in de race. RODA ā€™23 werd met een simpele 5-0 uitgeschakeld. Bastiaan Scholten, Giovanni Dors, Marc Kloosterboer en Guus Rijs (2x) zorgden voor het ticket voor de volgende ronde.

Koninklijke HFC 2 ā€“ Swift
De talenten van Koninklijke HFC, ook wel Jong HFC genoemd, kregen bezoek van zaterdag hoofdklasser Swift. De Haarlemmers wonnen verrassend met 4-2. Halverwege de wedstrijd stond HFC met 2-1 voor door twee doelpunten van Floris van der Linden. Swift kwam terug tot 2-2, maar door treffers van Adil Kaychohi en Floris van Dam was de eindstand 4-2.

DSOV ā€“ Pancratius
DSOV is de laatste jaren vaker Pancratius tegengekomen, maar dat was het zondagelftal. Voor de beker moesten de degens worden gekruist met het zaterdagteam, dat twee klassen lager uitkomt. Vince de Kwant liet de eerste kans op een treffer liggen, maar Levy van Nispen deed dat even later niet. Chet Bakker maakte verrassend gelijk. Daarna scoorde De Kwant toch en leidde DSOV met 2-1. Door een tweede treffer van Van Nispen werd de ruststand op 3-1 bepaald, al had de score hoger kunnen uitvallen als de spits zijn vizier scherper had hebben staan.

In de tweede helft liep DSOV uit naar 4-1. Jason Esseboom scoorde. Thei Houben scoorde deed daarna iets terug voor de bezoekers. Bryan Wilderom vergrootte de marge door de bal achter zijn standbeen binnen te werken weer tot drie, waarna Houben en Te Vrede de eindstand op 6-3 bepaalde. Vooral de treffer van Te Vrede was mooi, hij slalomde door de defensie van Pancratius.

VVC ā€“ Hoofddorp
Zaterdag derdeklasser VVC was in een heuse derby niet opgewassen tegen zondag eersteklasser Hoofddorp: 1-4. Een vroege treffer zorgde voor de 0-1, waarna dode spelmomenten de doorslag gaven. Jasmin Ramic (2x), Sergio Comvalius en Sven Wierda scoorden namens Hoofddorp, Rezgar Kazim deed dat voor VVC.

Fortius ā€“ Stormvogels
Stormvogels bereikte vrij eenvoudig de volgende ronde door de Amsterdammers van Fortius met 2-6 te verslaan. Rowan van Eijk (2x), Thomas Scholten (2x), Gregory van Nieuwkoop en Glenn Bruinsma scoorden voor de ploeg van Sjaak Lettinga.

Alle uitslagen van de KNVB Districtsbeker vind je op onze toernooipagina.