Districtsbeker

Werk aan de winkel voor Bloemendaal

Bloemendaal startte zondag voor de beker tegen Pancratius. Er is nog wat werk aan de winkel voor de ploeg van Tim Joon. Pancratius ging er met de zege vandoor, 1-4.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Bloemendaal een zware middag tegemoet ging. Pancratius stond als een huis en speelde een voortreffelijke partij. Op alle fronten waren zij verder dan Bloemendaal. Al had de thuisploeg wel een periode van quarantaine gehad waardoor er pas donderdag en vrijdag weer voor het eerst getraind kon worden.

De eerste kans van de wedstrijd was wel voor Bloemendaal. Joost van de Boogaard onderschepte een terugspeelbal. Hij moest nog wel wat meters maken voor hij gevaarlijk kon worden. Zijn schot ging voorlangs. Na ruim een kwartier kon de bal voor de eerste keer uit het net gevist worden. Mike Ruijter mocht namens de bezoekers een loopactie starten vanaf de eigen helft. Door een combinatie kwam hij vervolgens vrij voor de doelman die goed uitkwam. Ruijter was niet zelfzuchtig en legde af op de meegelopen Diede Mentin, 0-1.

Joost van de Boogaard was aan Bloemendaal kant de man die voor gevaar moest zorgen. Over de vleugel lukte dat aardig maar er was in de punt niemand die zijn voorzetten kon binnen tikken. Het probleem over het scorend vermogen lijkt er dus nog steeds te zijn. Vlak voor rust verdubbelde Pancratius de score. Gianni Achterhof passeerde op de achterlijn zijn man en kapte de rugdekking uit waarna hij in de koste hoek binnen schoot.

Vlak na rust kon Bloemendaal het nog eventjes spannend maken toen de 1-2 werd gemaakt. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en kon door Tim Beeren ingekopt worden. Een minuut of twintig kon de ploeg van Joon hopen op nog een spannende tweede helft. Echter kon er geen vuist gemaakt worden. De tegenstander werd niet aangepakt en vrijwel elke keer was men een stap te laat. Conditioneel was er ook nog wel iets te winnen al werd ook wel het uiterste gevraagd door het goede spel van de ploeg uit Badhoevedorp. Continu werd de vrije ruimte gezocht en het spel weer verlegd.

Mike Ruijter zorgde namens Pancratius voor de 1-3. De 1-4 was wel de kers op de taart. De ingevallen Dave Hertog ontving halverwege de helft van Bloemendaal de bal en bedacht zich geen moment. Doelman Barry van de Brink stond een stuk voor zijn doel en kon het schot van Hertog niet meer keren. Bloemendaal zag een schot van Nout van Zweeden nog wel van de lijn gehaald worden en Tim Beeren kon van dichtbij niet binnenschieten.

Na het laatste fluitsignaal kon Bloemendaal alleen maar de complimenten geven aan de bezoekers en zullen de puntjes op de i moeten zetten voor de start van de competitie om hier van betekenis te kunnen zijn.

De uitslagen van de KNVB Districtsbeker vind je op onze competitiepagina.