Districtsbeker

Onderschatting komt AFC duur te staan tegen HBC

In de vierde ronde van de KNVB districtsbeker kreeg HBC bezoek van de zaterdag eersteklasser AFC. De Amsterdammers moesten waken voor onderschatting van de tegenstander, de Heemstedenaren konden alleen maar winnen. En dat deden ze dan ook In een heerlijke wedstrijd ging HBC er met de zege vandoor.

Vlak voor het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bos attendeerde de Amsterdamse defensie elkaar nog even dat het wel serieus genomen moest worden. Een tip die aan het eind van de wedstrijd nog wel eens door het hoofd zou spoken.

De snelle en sterke voorhoede van AFC maakte het in de eerste helft de backs van HBC behoorlijk lastig. Na een kwartier spelen werd een onoplettendheid dan ook direct afgestraft door Mauritsio Helstone. Hij pikte de bal op en snelde richting het doel van Bram Verhage die niet kon voorkomen dan AFC de kans verzilverde. Voetballend kwam HBC de eerste helft redelijk mee. Het kreeg zelfs wat kansen om op gelijke hoogte te komen. Toch waren de grootste kansen voor de bezoekers. Het waren de paal en doelman Verhage die een 0-2 score konden voorkomen.

Vanaf de 46e tot en met de 95e minuut was HBC volledig uit de underdogpositie gekomen en werd het feller en brutaler. AFC kwam amper meer aan aanvallen toe door de hoge druk van de thuisploeg. Na een uur spelen resulteerde dat in een gelijke stand door een slim genomen vrije trap. Recht voor het Amsterdamse doel werd de bal breed gegeven op Niel van Hooff die op zijn beurt Steve Olfers kon bedienen. Al glijdend en geraakt met de grote teen zag Olfers de bal via de binnenkant van de paal binnen vallen.

Vanaf dit moment kreeg HBC nog meer geloof en kwamen er vele grote kansen op meer. Zo schoten Luke Vahle en Robin van de Linde van dichtbij over of naast het doel. Vlak voor de officiële speeltijd om was kreeg de ploeg van Jasper Ketting waar het op basis van de tweede helft zeker recht op had. Een vrije trap op een meter of 25 van het doel werd binnengeschoten door Bas Aarts, 2-1.

Jasper Ketting moest het ook nog eens met 6 basisspelers minder doen. Er zit in ieder geval genoeg achter deze basisspelers hebben de jonge talenten laten zien. “De eerste helft komen we voetballend nog best goed mee, maar de kansen van AFC waren veel groter. In de tweede helft toonden wij meer lef. Ik heb de jongens in de rust gezegd dat ze gewoon schijt moesten hebben en het is dan zo leuk om te zien dat dat dan ook nog lukt,” aldus een tevreden Jasper Ketting. Zijn ploeg ontpopt zich dit seizoen als cupfighter, want ook in de MidWest Cup is HBC nog actief en speelt het binnenkort tegen wederom een eersteklasser; Hillegom.

Alle uitslagen en het programma van de districtsbeker vind je op onze toernooipagina.