Heemstede grijpt de macht in 5C

In de inhaalronde in de vijfde klasse C heeft Heemstede goede zaken gedaan. De ploeg van Amir Sadydoust versloeg koploper Arsenal met het kleinst mogelijke verschil en greep daardoor de koppositie. Dylan van der Spek was de man van de wedstrijd.

Het Amsterdamse Arsenal maakt momenteel een vrije val mee. Twee jaar geleden nog uitkomende in de derde klasse, maar inmiddels speelt het haar wedstrijden in de vijfde klasse. Heemstede daarentegen jaagt op promotie naar de vierde klasse en ruikt haar kansen.

De eerste slag – in Amsterdam – werd gewonnen. Na een doelpuntloze, maar spannende eerste helft, werd kort na de rust de wedstrijd opengebroken. Op aangeven van Mick van Deutekom scoorde Dylan van der Spek de enige treffer van de wedstrijd. In de slotfase startte de thuisploeg een offensief, maar de Heemsteedse doelman Dani Weber redde twee keer. Hij hield zijn doel schoon, waardoor Heemstede het duel won.

Amir Sadydoust was uiteraard zeer te spreken over de prestatie van zijn elftal. “En dat terwijl je zes basisspelers mist. Zelfs de tegenstanders kwamen na de wedstrijd naar ons toe om te zeggen dat we veruit de beste uit de poule zijn en dat we het verdienen om te promoveren.” Zowel Heemstede als Arsenal hebben allebei dertien punten, echter heeft Heemstede twee duels minder gespeeld.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de vijfde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Archief Voetbal in Haarlem