Zondag 5e klasse C

Waterloo is kampioen maar moet wachten

Toen op 1 juli de competitie indelingen bekend werden gemaakt, bestond de vijfde klasse C al uit slechts elf teams. Dit aantal werd kort daarna verkleind door het terugtrekken van Parkstad. De laatste weken hebben Heemstede en THB ook de eerste elftallen uit de competitie genomen, waardoor er nog slechts acht clubs aan deze competitie deelnemen.

Zo lijkt Waterloo na 13 gespeelde wedstrijden kampioen te zijn. Zondag werd met 2-1 gewonnen van OSC. Mike van Toorn zorgde nog voor rust voor de voorsprong van Waterloo. Na rust benutte Djorim Verdonkschot een strafschop en leek de wedstrijd gelopen. OSC scoorde echter snel de 2-1, waardoor Waterloo tot de laatste minuut moest knokken voor de overwinning.

Op papier is Waterloo niet meer in te halen. In de dertien gespeelde wedstrijden werden negentwintig punten behaald. Dat zijn minimaal vier punten meer dan de concurrenten indien deze de inhaalwedstrijden winnend afsluiten. Echter loopt er nog een tuchtzaak door het gestaakte duel Sloterdijk – HYS. Pas als hier duidelijkheid over is, gaat bij Waterloo de champagnefles open.

Waterloo-trainer Van Duivenbode baalt hier flink van: “Het is schandalig. THB heeft twee keer op rij geen elftal op de been kunnen brengen en zijn uit de competitie gehaald.” Waterloo denkt kampioen te zijn, maar heeft nog geen zekerheid. “We zitten met slechts acht ploegen in de poule. Dat zou de competitie niet geloofwaardig maken,” besluit de oefenmeester aan het Haarlems Dagblad.

De uitslagen, de stand en het programma van de vijfde klasse C vind je op onze klassenpagina.