Zondag 1e klasse A

Velsen wint inhaalduel van DSOV

Het debuut van DSOV in de eerste klasse werd in september een week uitgesteld, doordat het eerste competitieduel werd afgelast. Het veld van Velsen stond door de overvloedige regenval onder water. Na zes speelronden was het dan zover, het hoog geklasseerde Velsen kreeg bezoek van de Vijfhuizenaren.

In de beginfase van de wedstrijd voetbalden beide teams wat afwachtend, maar na een kwartier trok de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe. Met veel druk naar voren creëerden zij volop mogelijkheden om de wedstrijd open te breken. Onder anderen Mischa Plug, Bastiaan Scholten en Zeno van Ooijen kregen kansen, maar de verdediging van DSOV en keeper Dennie van der Giezen lieten zich niet passeren. Kort voor de rust was er een grote kans voor Soeremly te Vrede om de 0-1 te scoren, maar zijn schot ging over de lat.

Na de rust ging Velsen verder op jacht naar een doelpunt en waren er kansen voor Zeno van Ooijen en Jesper Gutteling. De ploeg van Martin Haar ging gehaast op zoek naar het bevrijdende doelpunt, maar DSOV gaf nog niets weg en kon zelfs enkele keren gevaarlijk worden. Vincent de Kwant kreeg na een foutje van Velsen-keeper Yorinn Albers de kans op 0-1, maar schoot over en Levy van Nispen schoot voorlangs.

De wedstrijd leek doelpuntloos te eindigen, maar met nog zeven minuten op de klok had Dennie van der Giezen geen antwoord op een schot van Remco van Dam: 0-1. In blessuretijd scoorde Giovanni Dors de 0-2. Na afloop prees Martin Haar zijn team. “Ondanks de vele kansen bleek scoren moeilijk, maar met collectief hard werken werd de terechte overwinning behaald.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze competitiepagina.