Zandvoort naar tussenronde districtsbeker

Zaterdag tweedeklasser Zandvoort heeft een knappe overwinning geboekt in het toernooi om de KNVB districtsbeker. Op bezoek bij zondag tweedeklasser Hooglanderveen boekten de Haaien een knappe 2-4 overwinning. Mede door twee goals van Jesse de Haan kan Zandvoort zich gaan opmaken voor de tussenronde.

“Mede door het tijdstip hadden we wat personele problemen en konden we maar met dertien man die kant op. Maar met drie jongens uit het tweede in de basis, hebben we een goede wedstrijd gespeeld,” legde Ted Saunier uit. De trainer kon een mooi strijdplan maken doordat Hooglanderveen alle wedstrijden op YouTube publiceert. “Ik zag dat bij hun achterhoede de zwakte lag, dus we zijn weer veel druk gaan zetten. Het eerste half uur ging dat goed.”

Zandvoort kwam op een 0-2 voorsprong door twee treffers van Jesse de Haan. Hij opende de score door van buiten naar binnen te snijden, een pass te onderscheppen en de keeper uit te spelen. Daarna deed hij bijna weer hetzelfde, alleen schoot hij de bal nu hard en laag binnen. Door niet scherp verdedigen aan de kant van de bezoekers kwam Hooglanderveen kort voor de rust terug tot 1-2.

Uit een omschakeling kwam de thuisploeg snel na de pauze op 2-2. Dat was het signaal voor Saunier om te wisselen, ook al was dat noodgedwongen. Bij Dani Kirchhoff speelde zijn lies op, waardoor zijn trainer vers bloed in de ploeg moest brengen. “Dat deed de wedstrijd kantelen. We kregen de macht op het middenveld terug.” Invaller Salim Fertout scoorde op schitterende wijze de 2-3. Hij werd aangespeeld in de middencirkel, speelde vijf man uit en schoof de bal onder de doelman van Hooglanderveen door. Nigel Castien gooide de wedstrijd met een prima kopgoal in het slot.

Zandvoort heeft zich in tegenstelling tot veel andere teams nog niet geplaatst voor de volgende ronde. Daarvoor moet er in de tussenronde (door loting bepaald) nog gewonnen worden van zaterdag eersteklasser SVL uit Langbroek. De wedstrijd wordt midden december gespeeld.

Alle uitslagen en het programma van de KNVB districtsbeker West 1 vind je op onze toernooipagina.

Foto: Screenshot beelden DorpsTV

Bekijk hieronder de samenvatting van DorpsTV: