Zondag 5e klasse C

Late strafschop helpt Heemstede aan een punt

HFC Heemstede heeft zich geroerd in het kampioenschap van de 5e klasse C. Niet dat de club daar zelf kans op maakt maar omdat het gelijk speelde tegen koploper Geinburgia. Door een strafschop in de laatste minuten van de wedstrijd stond er na 90 minuten 4-4 op het scorebord.

De ploeg van Amir Sadydoust begon goed aan de wedstrijd. Geinburgia werd vroeg opgejaagd en daar hadden de Amsterdammers de nodige moeite mee. De eerste kansen waren voor Heemstede. Zo zag Marco Trox zijn kopbal net naast gaan, redde Geinburgia-doelman Houssein Eyarman moeizaam op een schot van Mathijs Postma en werd in de rebound het schot van Trox voor de lijn weg gehaald. Heemstede bepaalde het spel. Geinburgia speelde reactievoetbal, dwong bijna niets af en reageerde snel geirriteerd naar scheidsrechter en tegenstander.

Pas na een half uur kwam het eerste gevaar van Geinburgia maar Heemstede-doelman Dani Weber kon redden op het schot van Marcel Oostenrijk. Op doelpunten was het wachten tot de laatste tien minuten van de eerste helft. Eerst werkte Brian de Boo in twee instanties de bal achter Eyarman. Twee minuten later kopte Geoffry van Vliet de 1-1 voor de bezoekers binnen. Dat Heemstede ging rusten met een 3-1 voorsprong was te danken aan nogmaals De Boo en een strafschop van Chris Verhelst.

Na de thee was een heel ander spelbeeld te zien. Geinburgia bepaalde het spel. Heemstede liep achteruit en kwam bijna niet over de middellijn heen. Vlak na rust kwamen de Driemonders terug tot 3-2. Van Vliet werkte een voorzet van Mario van Leyen prima binnen. Diezelfde Van Leyen zette Geinburgia op het uur gelijk, 3-3. Dat Trox hierna een rode kaart kreeg, kwam als een verrassing. Niemand wist wat de aanleiding was en met een man minder kwam Heemstede op achterstand. Geoffrey van Vliet zette Geinburgia met werkelijk een prachtig doelpunt op 3-4. De aanvaller schoot vanaf 20 meter de bal binnenkant paal achter Weber. Maar het was nog niet afgelopen. Vlak voor tijd kregen de zwart-witten een strafschop en Geinburgia-verdediger Paul Beekman een rode kaart. Mathijs Postma schoot onberispelijk binnen en bepaalde de eindstand op 4-4.

Door het gelijke spel van Geinburgia en de 0-7 overwinning van Geel-Wit bij Nautilus pakken de Haarlemmers de koppositie over van Geinburgia. Heemstede vinden we terug op de vijfde plek.

Alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vijfde klasse C vind je op onze competitiepagina.