Zondag 3e klasse C

HBC verslaat koploper DCG en breekt titelstrijd open

De spanning in het kampioenschap in de zondag derde klasse C is weer helemaal terug. HBC versloeg op eigen veld koploper DCG en bracht daarmee de Amsterdammers de eerste nederlaag van het seizoen toe. HBC heeft nog een achterstand van vier punten, maar haalt nog een duel in.

Beleving
De Heemstedenaren begonnen het duel niet best. DCG was scherper, feller, attenter en legde meer beleving in het spel. De bezoekers combineerden er lustig op los, zonder echte kansen te creëren. Toch was het wel snel raak. HBC werkte de bal niet goed weg, waarna Zakaria Hdoudou kon scoren. Korte tijd later volgde zelfs de verdubbeling van de voorsprong en weer was het Hdoudou. De middenvelder schoot een rebound van grote afstand hard binnen.

In de rust zette HBC-trainer Jasper Ketting zijn ploeg op scherp en wisselde waarmee hij resultaat oogste. Eric Liefting bleef achter in de kleedkamer, Nigel Goes kwam erin en Jeroen de Bruijn schoof een linie door. DCG liet veel ruimte op het middenveld en daar maakte HBC plots prima gebruik van.

Geloof
Al snel volgde de aansluitingstreffer. Een rebound uit een hoekschop viel voor de voeten van Neil van Hooff. Hij twijfelde niet en schoot de 1-2 tegen de touwen. Vanaf dat moment was HBC de bovenliggende partij, echter viel de gelijkmaker niet, waardoor Ketting genoodzaakt was ook Steve Olfers twee linies door te schuiven. De kopsterke verdediger werd als stormram gebruikt.

Er volgde een bizarre slotfase. Luke Vahle speelde geen goede wedstrijd, maar scoorde in de 86e de gelijkmaker. De doelman van DCG ging de fout in, waarna Vahle koppend kon scoren. Direct na de aftrap veroverde HBC weer de bal, werd Vahle in stelling gebracht, sneed het strafschopgebied binnen en schoot diagonaal binnen: 3-2.

Ketting
“Het was sneu hoe we met 0-2 achterkwamen, want als we de kansen telden hadden we met de rust met 3-2 voor moeten staan,” legde Ketting na afloop uit. “De eerste helft was een lesje effectiviteit. Ik voelde wel dat de kansen voor ons waren en daarom zei ik in de rust dat ze moesten uitstralen dat ze er geloof in hadden. Ze moesten brutaler zijn. Ze pakten het in de tweede helft fantastisch op.”

Ondanks dat HBC in een loodzware periode zit, zijn de resultaten goed. Eerder in de week werd zaterdag eersteklasser AFC verslagen, de ploeg staat in de halve finale van de MidWest Cup en over een week kan de periodetitel gepakt worden tegen concurrent IVV.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Met dank aan: Otto Berendregt