Zondag 3e klasse C

Doelman Van den Bogaard pakt punt voor VVH Velserbroek

Het begon zo mooi. Een stralende lentezon. Een uitstekend veld en twee ploegen die vol voor de punten moesten gingen. Diemen voor de periode en VVH Velserbroek om aansluiting te houden aan de onderkant van de middenmoot.

Al in de vijfde minuut moest de keeper van Diemen met een stijlvolle zweef redding brengen op een ingekrulde bal van Jeffrey Kors. Hier ging een overtreding van een Diemense verdediger op Mark van der Werff aan vooraf. Na deze opening die duidelijk voor VVH Velserbroek was, kreeg Diemen meer grip op het spel. De spitsen werden vaker gevonden en dit resulteerde in de eerste echte kans voor Diemen. Helaas voor trainer Steur kopte de spits vanuit vrijstaande positie de bal hoog over. Net hiervoor had jongeling Van Kouteren de gele kaart gekregen. De willekeur van de scheidsrechter werd hier al duidelijk zichtbaar.

Beide ploegen waren slordig in de korte pass en veelal werd de lange bal gezocht. Omdat Diemen vrij vroeg de verdediging van de tricolores onder druk probeerde te zetten, moest keeper Van den Bogaard steeds vaker de lange bal hanteren. Spits Kors vocht menig luchtduel uit met de laatste man van Diemen. VVH Velserbroek kwam in de dertigste minuut op voorsprong toen een perfect genomen vrije trap van Niels Vlaming verkeerd door de keeper werd getaxeerd en via een been van een blauw-witte verdediger achter de keeper belandde.

Diemen voerde de druk op en trachtte een gaatje te vinden in de hechte verdediging van de bezoekers. Nadat ook de doelpuntenmaker van VVH Velserbroek om onduidelijke reden de gele kaart had gekregen van scheidsrechter Erdogan, die vaak op appél floot kreeg Diemen de vrije trap. Deze werd wederom hoog over geschoten. Vlak voor rust toonde de doelman van VVH Velserbroek zijn uitzonderlijke klasse op een snoeiharde bal van een Diemense middenvelder. De daarop volgende hoekschop leverde niets op. Toch kregen de Velserbroekers in de laatste minuut voor rust de deksel op de spreekwoordelijke neus. Vanuit een vrije trap kon Gianno Dos Passos de gelijkmaker binnen koppen.

Het tweede bedrijf ging zowel de thuisclub als de bezoekers vol voor de winst. Gelegenheids linksbuiten Ben Zuidema kreeg de eerste goede kans, maar de keeper van Diemen was een sta in de weg. Diemen wisselde de doelpuntenmaker Dos Passos voor Dean Anthony en er kwam meer strijd in de ploeg van Diemen. Wederom moest Van Den Bogaard een wereldredding verrichten om Diemen het scoren te beletten.

Het was voor de toeschouwers een aantrekkelijk duel waarbij de scheidsrechter in de ogen van VVH Velserbroek een grote stoorzender bleek te zijn. Allereerst beoordeelde hij een duidelijke elleboog van de aanvoerder van Diemen met het trekken van een gele kaart in plaats van de rode en een kleine zeven minuten later zag hij een overtreding van Diemen waarbij Sander Loogman in het strafschopgebied naar beneden werd getrokken aan voor een Schwalbe en liet Loogman de gele kaart zien. Diemen gaf een zucht van verlichting. Alles en iedereen bij Diemen was er over eens dat de strafschop gegeven had moeten worden.

De thuisclub wisselde voor de tweede keer en voerde de druk nogmaals op. Van der Werff kreeg de tweede kans en hierbij zag de kansloze keeper van Diemen de bal langs zijn goede kant van de paal glippen. De koek was toen op voor VVH Velserbroek. Het laatste kwartier was voor Diemen. De conditioneel sterke ploeg scoorde in de laatste wedstrijden vaker in eindfase, maar dit keer was sluitpost Marco van den Bogaard een grote sta in de weg. Met enkele weergaloze reddingen hield hij de ploeg uit Haarlem-Noord op de been. Met het gelijke spel komt Diemen niet verder en VVH Velserbroek plakt weer een puntje toe aan het totaal.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Paul Cramer