De Velserbroekse derby

Aanstaande zondag is het zover, de Velserbroekse derby tussen VSV en VVH Velserbroek staat op het programma in de zondag derde klasse C. De nummers negen en tien van de ranglijst nemen het tegen elkaar op en de verwachtingen zijn hoog. Voetbal in Haarlem sprak met spelers Randy Rietdijk en Jamie Riebeek, vrienden buiten het veld, maar aankomende zondag elkaars concurrenten.

Beide ploegen kenden geen sterke eerste seizoenshelft en hebben het zicht op de top vijf verloren. De komende maanden zal dan ook in het teken staan van wedstrijden winnen en aan de voorbereiding hiervan is al goed begonnen. VVH belegde een trainingskamp in Hamburg en VSV reisde af naar het Spaanse Barcelona. Ook is er al een tijdje getraind en werd afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd gespeeld. VSV pakte de drie punten bij hekkensluiter Zwanenburg terwijl VVH teleurstellend verloor van Bloemendaal. Volgens VVH verdediger Riebeek had dit niet gehoeven en is er gewoon met veel vertrouwen getraind in aanloop naar de derby. “ Vorige keer verloren wij met 1-3 tegen VSV, aankomende zondag nemen we revanche en pakken we ze met dezelfde cijfers terug.”

De zevenentwintig jarige Rietdijk, momenteel spelend bij VSV maar iemand met een verleden bij concurrent VVH, schat de kansen van zijn ploeg ook hoog in. “Ik heb hele leuke jaren gehad bij VVH maar wilde uiteindelijk toch weer een stapje hogerop. Na de degradatie van vorig seizoen spelen we dan toch weer bij elkaar in de competitie, maar VVH is altijd een beetje het kleine broertje van VSV geweest en dat zullen wij zondag moeten laten zien. Wij winnen gewoon weer 3-1”. De ploeg van Rietdijk is een stukje jonger dan de concurrent en daar liggen volgens Riebeek juist de kansen. “ Wij zullen als kerels de duels in moeten gaan en zullen slimmer moeten spelen dan de ‘jonge jochies’ van VSV. Daarna natuurlijk met z’n alle een biertje doen, maar in het veld moeten wij gewoon de baas zijn.”, aldus de verdediger.

Zondag wordt (indien het weer meezit) om 14:00 afgetrapt bij VSV. Wie van de vrienden met een glimlach aan zijn biertje zal zitten weten we rond een uurtje of vier!

Tekst: Daan Schoonderwoerd
Foto: Archief Voetbal in Haarlem