Zaterdag 3e klasse B

Zandvoort laat dure punten liggen bij VVC

FC VVC en SV Zandvoort deelden vanmiddag de punten na een intens en enerverend duel. Tot een kwartier voor tijd was Zandvoort veel sterker dan VVC. Jesse de Haan scoorde tweemaal en leek matchwinner te worden. De laatste vijf minuten gebeurde er veel en kwam VVC terug tot 2-2.

De inzet van deze wedstrijd was duidelijk. De winnaar zou samen met concurrent Buitenveldert een gaatje slaan op de ranglijst. De messen waren geslepen en ondanks de kou in Nieuw-Vennep stond er aardig wat publiek langs het veld. Vanaf het eerste fluitsignaal nam Zandvoort het initiatief. Met goed verzorgd voetbal werd veelal Maurice Moll gezocht en gevonden. Op zijn beurt zette de uitblinker van de eerste helft zijn partners voorin aan het werk. De eerste kans van de wedstrijd kreeg ook op die manier vorm. De voorzet van Boy Visser ging echter aan iedereen voorbij.

VVC - Zandvoort - Voetbal in Haarlem
Kleine onvriendelijkheden tijdens VVC – Zandvoort.

VVC probeerde met hard werken in de wedstrijd te komen. Meer dan een kans voor Menno Martens leverde het de eerste helft niet op. Zijn inzet werd gestopt door Zandvoort-doelman Jorrit Schmidt. Daarentegen kregen de gasten een aantal grote kansen. Boy Visser zag in de twintigste minuut zijn omhaal door VVC-keeper Thierry Wesseling uit het doel getikt worden. Maurice Moll was twee keer dicht bij een doelpunt. De sleurende spits zag vijf minuten voor rust de bal na een goede actie voorbij de doelman op de paal belanden.

De tweede helft liet VVC een ander gezicht zien. De juiste mensen werden gezocht in de opbouw en de ploeg concentreerde zich meer op het eigen spel dan op de scheidsrechter en de tegenstander. Darius Broxterman en Wouter Klootwijk maakten het de linkerkant van Zandvoort regelmatig lastig.

Na nog geen minuut spelen kreeg VVC een reuzenkans op de 1-0. Kevin van Vilsteren kopte echter hopeloos naast. Vijf minuten later kwam Jesse de Haan voor het eerst echt in het spel voor. Het talent speelde een ongelukkige eerste helft. De tweede helft startte hij met veel inzet, maar dit leverde hem een gele kaart op na een overtreding. Vijftien minuten later liet hij wel zien waarom hij dit seizoen regelmatig bejubeld wordt.

Een aanval van VVC over rechts werd afgeslagen, waarna Justin Luiten met een mooie trap de counter inleidde. Jesse de Haan wist wel raad met de kans en zette Zandvoort op voorsprong. In de tachtigste verdubbelde hij zelfs de score. Met een mooie passeerbeweging ging hij eerst zijn directe tegenstander voorbij en daarna doelman Wesseling. De bal in het net schieten was de makkelijkste opdracht. Dit tot grote ergernis van VVC-doelman Wesseling die zijn frustratie verbaal botvierde op de scheidsrechter en het Zandvoortse publiek.

Tot dusver was er niets aan de hand voor de ploeg van Laurens ten Heuvel. Na de 0-2 voorsprong leek Zandvoort even de concentratie kwijt te zijn en VVC nam het initiatief. Met opportunistisch voetbal werd gezocht naar de aansluitingstreffer. Twee minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam de treffer. Een strafschop werd in twee instanties verzilverd door Wouter Klootwijk. In het tumult van de strafschop kreeg Ron Kales van Zandvoort nog de rode kaart vanwege natrappen.

De thuisploeg rook bloed en ging in alle haast op jacht naar de gelijkmaker. In de derde minuut van de blessuretijd was het feest voor VVC compleet. Mathijs Kinkel kon een afgeslagen voorzet bij de tweede paal simpel binnenwerken.

Voor VVC en Zandvoort betekent het gelijkspel dat de achterstand op koploper Buitenveldert groter is geworden. De ploeg uit Amsterdam won eenvoudig met 4-0 van Stormvogels. De uitslagen, de stand en het programma van de derde klasse B vind je op onze klassenpagina.