Zaterdag 3e klasse B

SCW en VSV overtuigen niet

De toeschouwers werden niet verwend. SCW – VSV was een draak van een wedstrijd die beslist werd door een foeilelijke goal van Toby Correia. En daar is alles eigenlijk wel mee gezegd.

Terwijl de bedoelingen vooraf nog wel zo goed waren. VSV wilde de mooie reeks van voor de winterstop een passend gevolg geven. Daar had trainer Paul Meinders ook alle vertrouwen in, ondanks de afwezigheid van Raymond Barends (rugproblemen) en Jesse Kooijman. Zijn collega Edwin van Maas had zijn hoop gevestigd op routinier Vincent Ammerlaan, die rust in het spel van SCW moest brengen.

Maar veel bakten de 22 acteurs er niet van. Beide ploegen waren slordig en het ontbrak aan inspiratie en voetbalvernuft. Dat er toch nog gescoord werd was dan ook min of meer toevallig. Een SCW-vrije trap, vlak voor rust, werd matig weggewerkt door de VSV-defensie. Keeper Marco Best dook vervolgens langs de bal die via de knie van Toby Correia het doel in hobbelde.

In de tweede helft werd het er allemaal niet beter op. Strijd was er genoeg, scheidsrechter Stuurop moest de nodige kaarten trekken, maar spelers in dezelfde kleur aanspelen was een groot probleem voor zowel VSV als SCW. Die laatste ploeg had overigens nog wel een strafschop verdiend, toen Patrick Duarte opzichtig onderuit werd gehaald binnen de zestien, maar zelfs de opwinding van een penalty was het publiek niet gegund.

Zo eindigde de wedstrijd in 1-0, was SCW blij met de drie punten en weet VSV dat ze hun slechtste wedstrijd van het jaar alvast gehad hebben.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom