Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden en VEW beginnen sensationeel aan competitie

Iedere voetballiefhebber ziet graag een wedstrijd met spanning, sensatie en bloed, zweet en tranen. IJmuiden en VEW begonnen de competitie gister op spectaculaire wijze. De thuisploeg begon sterk, maar zag de ploeg van Andre Markus sterk terugkomen. Maar liefst elf treffers waren te noteren!

In eerste instantie zag het er niet naar uit dat het een bijzonder duel zou worden. Halverwege de eerste helft stond IJmuiden met 3-0 voor en leek het voor de thuisploeg een makkelijke wedstrijd te worden. Centrale verdediger Kay Brouwer is tegenwoordig aanvallende middenvelder en schoot twee keer raak. Joshua Dominggus maakte het trio treffers vol. Voor VEW leek een grote nederlaag op handen, maar in de laatste 5 minuten van de eerste helft kwamen de bezoekers terug tot 3-2.

Kay-Brouwer-Voetbal-in-Haarlem
Kay Brouwer greep tegen VEW de hoofdrol. (© Cees van Hoogdalem)

Na rust zag het publiek 2 ploegen die er volop ingingen. VEW kon gelijk maken en dat had niemand op sportpark Schoonenberg verwacht. IJmuiden liet weer de kenmerkende tomeloze inzet zien en kwam via Milan van Essen op een 4-3 voorsprong en even later via wederom Kay Brouwer zelfs op 5-3.

Hierna lieten de bezoekers namelijk zien ook met veel inzet en strijd te kunnen voetballen en kwamen ze terug tot 5-4. IJmuiden was de even de spreekwoordelijke voetbalweg kwijt, maar vergrootte toch via Iw Stoianov de voorsprong weer, 6-4. Het antwoord van VEW kwam snel, 6-5 met nog 5 minuten op de klok. IJmuiden had het daarin moeilijk maar bleef met kunst- en vliegwerk overeind. De vijf treffers van Gerben Siezenga, Jesse Treur, Wout Moison en Jeroen van Duin waren wonderbaarlijk niet genoeg om een punt mee te nemen uit Velsen.

Deze wedstrijd was een reclame voor het voetbal en aan klantenbinding hebben de 2 teams meer dan voldaan. De eerste reactie na afloop van IJmuidentrainer Anthony Correia was de juiste. “Wat een wedstrijd”.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.