Zaterdag 3e klasse B

Olympia Haarlem blij met Van Nispen

Bij Olympia Haarlem, koploper in de derde klasse B, zijn ze helemaal niet zo blij met VSV. ,,Kampioen zullen ze niet worden, maar het is zó’n lastige ploeg om tegen te voetballen’’, vond Olympia-coach Barry Tjeertes.

Dat bleek deze koude zaterdag ook weer. De Velserbroekers maakten het de thuisploeg behoorlijk lastig. Uiteindelijk moesten ze toch capituleren voor de klasse van Olympia. Levy van Nispen was verantwoordelijk voor de enige twee doelpunten van de wedstrijd: 2-0.

Voor rust kon je je afvragen of Van Nispen überhaupt wel meedeed. Als er al een bal in zijn richting werd gespeeld, werd hij vakkundig onschadelijk gemaakt door de solide VSV-verdediging. Melvin Huizinga, Jorian van Faassen , maar vooral Beau Duisterhof speelden een dijk van een wedstrijd. Ook Remco Knol toonde zijn klasse, maar hij had de pech tegenover Sidney Schmelz te staan die de eerste helft voor Olympia Haarlem kleur gaf.

Al in de eerste minuut onderschepte de watervlugge linksbuiten slim een terugspeelbal, en tot drie keer toe testte hij VSV-doelman Mario Veldt met afstandsschoten. Veldt slaagde voor het examen. Ook Hussam Dowaah lukte het voor rust niet om de VSV-keeper te passeren. Qua kansen stelden de gasten daar niet veel tegenover. Maar slecht speelde de ploeg van Paul Meinders niet. Jesse Kooijman en Justin Kunst konden elkaar goed vinden in de aanval, maar het ontbrak steeds aan de laatste pass om echt gevaarlijk te worden. Met een logische 0-0 bij rust als gevolg.

Olympia zorgde zelf voor de enige VSV-dreiging na rust. Keeper Folke Maenhout deed er, in de ogen van de goed leidende scheidsrechter, veel te lang over om het spel te hervatten. De arbiter bestrafte dat getreuzel met een vrije trap binnen de zestien meter. Die was echter niet besteed aan Faassen. Op dat moment stond Olympia Haarlem al met 1-0 voor. Levy van Nispen, eindelijk eens bevrijd van de strakke VSV-dekking, kopte een afgemeten voorzet van Sofyan Monji fraai tegendraads in de bovenhoek.

In de voorlaatste minuut besliste Van Nispen het duel. Hij stond op de juiste plek om een knappe aanvallende actie van Sidney Schmelz af te ronden. ,,We hebben aardig partij geboden’’, zei Paul Meinders. Maar kampioen zal VSV dit jaar inderdaad niet worden. Wat dat betreft ligt Olympia Haarlem beter op koers.

Tekst en foto: Marcel Akerboom