Wedstrijd Sloterdijk – HYS gestaakt na incident met mes

In Amsterdam is zondag de wedstrijd in de vijfde klasse C tussen AVV Sloterdijk en HYS een kwartier voor het einde gestaakt. Na een rode kaart aan HYS-zijde verscheen een man met een mes op het veld en besloot de scheidsrechter de wedstrijd te staken.

Gedurende de wedstrijd was al regelmatig sprake van onvriendelijkheden. Ver in de tweede helft en bij een 1-1 stand trok de arbiter de rode kaart voor een speler van het Haarlemse HYS. De uitsluiting veroorzaakte veel tumult en de arbiter besloot de wedstrijd te staken. De trainer van HYS zag het allemaal gebeuren.

“Daarna loopt er iemand het veld op en die gaat staan zwaaien met een mes,” aldus Niyazi Akin aan het Haarlems Dagblad. De man met het mes het geprobeerd te vluchten, maar is opgepakt. “Wij hebben aangifte gedaan bij de politie en worden gesteund door mensen van de thuisploeg,” vervolgt de trainer zijn verhaal. “Ik hoop echt dat de KNVB hier wat mee gaat doen en maatregelen neemt. Dit hoort niet thuis op een voetbalveld.”

Voor Haarlem Yildiz Spor is het de tweede keer dat er dit seizoen een wedstrijd wordt gestaakt. Op 1 november werd de wedstrijd tegen en bij Vogelenzang bij een 6-1 stand ook gestaakt. HYS kreeg die wedstrijd vier rode kaarten en de scheidsrechter achtte het niet verstandig de wedstrijd voort te zetten. Uiteindelijk besloot de KNVB dat Vogelenzang de wedstrijd met 6-1 had gewonnen en kreeg HYS drie punten in mindering.
Sloterdijk zag op 15 november de wedstrijd bij Nieuw Sloten gestaakt worden. Een speler van Sloterdijk kreeg rood, maar weigerde het veld te verlaten. De scheidsrechter besloot hierop de wedstrijd te stoppen.

De uitslagen, de stand en het programma in de vijfde klasse C vind je op onze klassenpagina.