Zondag 5e klasse C

Heemstede – DIO gestaakt na vechtpartij

Dit weekend is de wedstrijd in de zondag vijfde klasse C tussen Heemstede en DIO een paar minuten voor het einde gestaakt bij een 8-0 voorsprong voor de thuisploeg. Beide trainers balen van het voorval, omdat dit gezien het wedstrijdbeeld niet nodig was geweest.

Na vijftien minuten was de spanning al uit het duel toen DIO-speler Effa Asubonteng een rode kaart pakte door het geven van een elleboog. Vanaf dat moment wist Heemstede duidelijk te domineren en al snel bleek de wedstrijd gespeeld. Ondanks de grote achterstand bleef het duel redelijk sportief op een paar kleine irritaties na.

Scheidsrechter De Jager moest in de 84e minuut toch ingrijpen, omdat de wedstrijd uit de hand liep. Volgens de leidsman riep een speler van Heemstede vanaf de bank iets naar een veldspeler van DIO, die vervolgens compleet door het lint ging. Dit resulteerde in een kleine vechtpartij, waar gelukkig snel meerdere spelers en trainers tussenkwamen.

De scheidsrechter kon niet precies horen wat er werd gezegd. DIO-trainer Eugene Goudmijn bevestigt dit aan Voetbal in Haarlem. Wel weet hij zeker dat er iets voorafgegaan is aan de vechtpartij. “Als een speler met tranen in zijn ogen staat omdat er iets over zijn vader geroepen is en zelfs zijn eigen spelers aanvalt die hem willen tegenhouden, dan weet ik zeker dat er iets gezegd moet zijn. Het is wel zonde, aangezien wij met DIO juist bezig zijn om te werken aan een positievere naam, wat dit seizoen goed lukt.”

Amir Sadydoust, hoofdtrainer van Heemstede, weet niet precies wat er gebeurd is. Wel betreurt hij hoe het is gelopen, omdat de wedstrijd al zo goed als klaar was en hij nu bezig moet zijn met de eventuele gevolgen. Het is afwachten wat de KNVB doet met de zaak. Het wedstrijdverslag van scheidsrechter De Jager ligt momenteel bij de tuchtcommissie.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vijfde klasse vind je op onze competitiepagina.