Zondag 5e klasse C

Heemstede en HYS maken zich op voor kraker in 5C

Aanstaande zondag staat de wedstrijd tussen de nummers één en twee van de vijfde klasse C op het programma. Het Haarlemse HYS gaat op bezoek in Heemstede bij de plaatselijke HFC. De twee trainers, Amir Sadydoust en Talha Özkan, zien de waarde van het duel. Het wordt voor HYS aanhaken of afhaken.

HYS staat momenteel dan wel bovenaan, de Haarlemmers hebben maar een punt voorsprong op Heemstede. Daarnaast hebben de Heemstedenaren nog twee duels tegoed en dus is een zege voor HYS belangrijk in de strijd om de titel en rechtstreekse promotie naar de vierde klasse. Talha Özkan bereid zijn ploeg voor op de kraker. “Vanavond trainen we op wat we zondag gaan doen. Tactisch training waarbij we de buitenspelers actief gaan gebruiken”, legt hij deels zijn strijdplan uit.

“Aan de motivatie zal het niet liggen. We willen de goede reeks vasthouden en voortzetten. Het wordt zeker een interessante wedstrijd vanwege de belangen voor het kampioenschap. Of Heemstede loopt uit of we gaan meedoen tot het eind.”

Zijn collega aan de kant van Heemstede kijkt ook uit naar de wedstrijd. “Het wordt een mooie derby en we hebben er zin in”, vertelt Amir Sadydoust. “HYS is een geduchte concurrent en de laatste wedstrijd eindigde toen in een gelijkspel. Ik denk dat HYS ook kansen ziet, als ze de punten mee kunnen nemen. Maar mochten wij de punten thuis houden, dan slaan we een gat. Maar ik kan je beloven dat het een mooie wedstrijd wordt.”

De stand en het programma van de zondag vijfde klasse vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: HYS Facebook