Zondag 3e klasse C

VVH Velserbroek wint verdiend in Amsterdam-Zuid

Op een nat en winderig sportpark De Schinkel moest VVH Velserbroek aantreden tegen de tricolores van Arsenal uit Amsterdam-Zuid. Twee weken geleden werd dit duel door sneeuwval afgelast.

De start van beide ploegen was onrustig en de lange bal werd vrij veel gehanteerd. De jonge en frivole spelers van Arsenal hadden moeite met het collectief van VVH en het spel speelde zich vooral op het middenveld af met veel foute passes. Het duurde tot halverwege de eerste helft dat VVH een goede kans kreeg om op voorsprong te komen. De kopbal van Jeffrey Kors ging centimeters langs de voor de Haarlemmers verkeerde kant van de paal. Een aantal minuten later was het wel raak. Uit een cornerbal kopte Jeffrey Kors de 0-1 binnen.

Arsenal ging gelijk op jacht naar de gelijkmaker en er waren een aantal hachelijke momenten voor het doel van de goed keepende VVH-doelman Boogaard. De verdediging stond zijn mannetje, maar vlak voor rust kwam Arsenal op gelijke hoogte na onnodig balverlies op het middenveld. Arsenal nam over en stuurde Mijland weg, die beheerst de 1-1 tegen de touwen joeg.

De bezoekers kwamen na rust beter uit de kleedkamer dan bij de aanvang van de wedstrijd. Nadat Jeffrey Kors na aanmerkingen op de assistent-scheidrechter een gele kaart in ontvangst mocht nemen, knalde een verdediger van Arsenal de bal achter zijn eigen doelman na een prachtige voorzet van Danny Zeeuw: 1-2. Wederom ging Arsenal verbeten op jacht naar de 2-2, maar kon door het goede blok van de verdediging geen vuist richting het doel van Boogaard maken.

DWS - VVH - Voetbal in Haarlem
Archieffoto John Beckman

Na een klein kwartier in de tweede helft maakte Zuidema een vermeende overtreding buiten het strafschopgebied van VVH. Omdat de speler van Arsenal wel in het strafschopgebied viel, legde de – overigens goed leidende – arbiter de bal resoluut op de stip en toonde Zuidema de geel kaart. Oud-speler van Telstar Melvin Holwijn zag de goed genomen strafschop gekeerd worden door Boogaard.

Halverwege de tweede helft maakte Jeffrey Kors zijn tweede van de middag waardoor de bezoekers een riante 1-3 voorsprong namen. Kort daarna kwam Arsenal vanuit het niets door een dekkingsfout bij de tegenstander op 2-3 en moest VVH nog vol aan de bak om de zege mee naar huis te nemen. Boogaard wist zijn doel echter van verdere treffers schoon te houden, waardoor VVH de overwinning over de streep trok.

Door deze overwinning nestelt VVH Velserbroek zich bovenin de middenmoot en door het verlies van DWS thuis tegen Diemen is de derde plaats binnen handbereik. Aankomende zondag moeten de rood-wit-blauwen uit Haarlem-Noord weer de reis naar het Amsterdamse maken waar de ontmoeting met VVA Spartaan op het programma staat. De thuiswedstrijd werd met 1-2 verloren, dus hebben de mannen van VVH iets goed te maken.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.