Zondag 3e klasse C

Werklust levert VVH Velserbroek weer een punt op

VVH Velserbroek heeft knap een punt overgehouden aan het duel met ZSGOWMS. Het elftal van Jeroen de Vries hield de sterke subtopper op 1-1, waardoor er in de strijd tegen het moeten meedoen aan de nacompetitie weer een puntje aan het totaal werd toegevoegd.

Wederom was de wind van grote invloed op de wedstrijd. Hier hadden de blauwbroeken het meeste last van. De eerste helft was dan ook voor de bezoekers uit Amsterdam Ookmeer. Net als DCG heeft ZSGOWMS goede individuele voetballers rondlopen. De verdedigers van VVH Velserbroek hadden de grootste moeite met de rappe buitenspelers van de tegenstander. Dat de eerste echte kans van de wedstrijd voor de bezoekers was, vond niemand vreemd. Gelukkig voor de thuisclub wisten de aanvaller van ZSGOWMS de paal te beroeren.

VVH Velserbroek kwam mondjesmaat aan aanvallen toe. De straffe wind zorgde ervoor dat de voorwaartsen slecht bereikt werden. ZSGOWMS daarentegen wist aardig te profiteren van de wind in de rug en was meerdere malen gevaarlijk dicht bij de goal van Van den Bogaard. In de twintigste minuut was het dan ook raak. Vanuit een strakke voorzet wist Sandro Contrucci de 0-1 in te koppen. De Haarlemmers lieten zich niet van de wijs brengen en probeerden de aanvalsdriften van de wit-zwarten te beteugelen.

In het tweede bedrijf hadden de rood-wit-blauwen de wind in de rug en kwamen vaker voor het doel van Dos Santos. De goalie van ZSGOWMS moest vaker handelend optreden, maar was in de zeventigste minuut kansloos op een snoeiharde kopbal van Jeffrey Kors. De uitstekend leidende scheidsrechter de heer Mand kon de 1-1 aantekenen in zijn boekje. Coach Rob Rijnink van ZSGOWMS ging wisselen en probeerde de wedstrijd weer onder controle te krijgen. Het was echter VVH Velserbroek dat voor de meeste dreiging zorgde. De wedstrijd ging in hoog tempo naar het einde en na drie minuten blessure tijd kon coach Jeroen de Vries de armen in de lucht steken en was het punt meer dan verdiend.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Paul Cramer