Zondag 1e klasse A

EDO verzekert zich ondanks verlies van deelname nacompetitie

In de zondag eerste klasse A zat het de Haarlemmers van EDO dit weekend mee. Ondanks een 3-0 nederlaag op bezoek bij Legmeervogels pakte de ploeg van Koos Waslander de tweede periodetitel. Hillegom ging zeer verrassend onderuit bij hekkensluiter Elinkwijk, waardoor EDO niet werd achterhaald.

Eerder dit seizoen maakte EDO al mee dat Legmeervogels een sterke tegenstander was. In Haarlem wonnen de bezoekers met 0-2. Tel daarbij op dat EDO spelers miste als Dennis Greuter en Daan Siegerist en je kon voorspellen dat het een moeilijke middag zou worden in Uithoorn.

Gedurende de eerste helft gebeurde er niet veel. De Haarlemmers hadden het meeste balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Jeff Kemper was nog het meest dichtbij een treffer, maar hij zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal belanden. Aan de andere kant was enkel een schot te noteren dat ruim over het EDO-doel vloog.

Legmeervogels - EDO - Voetbal in Haarlem
Florian Toen (r) ging met EDO onderuit. (Foto: Ronald Bakker)

Direct na rust brak Legmeervogels de ban. Het lukte EDO-doelman Van den Brink niet een vrije trap te controleren, waarna Janyro Purperhart de 1-0 op het scorebord kon zetten. De bezoekers moesten na de achterstand initiatief nemen om de periodetitel te kunnen grijpen. De ploeg van Koos Waslander voetbalde meer naar voren, maar dat leverde weinig grote kansen op.

Halverwege de tweede helft verdubbelde Legmeervogels zelfs de voorsprong. Jordy de Groot kopte de 2-0 tegen de touwen. De verdubbeling  werd snel gevolgd door de derde treffer van Legmeervogels. Stefan Tichelaar schoot met het nodige geluk het duel in het slot: 3-0. Omdat EDO niet bij machte was terug te komen in de wedstrijd en Legmeervogels het duel onder controle hield was 3-0 ook de eindstand.

Ondanks de nederlaag pakte EDO wel de tweede periodetitel. Concurrent Hillegom ging verrassend met 4-3 onderuit bij hekkensluiter Elinkwijk. Een meevaller voor EDO wat aan het einde het seizoen kan gaan strijden voor promotie naar de hoofdklasse.

Alle uitslagen, de stand en het gehele programma van de zondag eerste klasse A vind je op onze klassenpagina.

(Foto: Ronald Bakker, hetamsterdamschevoetbal.nl)