Tom Jacob ruilt zijn Schoten-shirt in voor trainersjas

Derdeklasser Schoten heeft de opvolger voor de na dit seizoen vertrekkende Jasper Ketting gecontracteerd. Tom Jacob, momenteel nog vaste waarde in de verdediging, wordt de nieuwe hoofdtrainer van het vlaggenschip van de club. Zijn aanstelling wordt breed gedragen binnen de club.

Tom Jacob had ten tijden van zijn overstap van EDO naar Schoten al ambities om Jasper Ketting op te volgen. “Ik heb de doelstelling om als trainer over een jaar een stap te zetten, maar komend seizoen concentreer ik me echt nog op het voetballen,” zei hij afgelopen zomer. Nu is het dus zover. Vanaf seizoen 2018-2019 staat Schoten onder zijn leiding. “Dit was mijn bedoeling, maar het moet altijd maar blijken of het kan,” reageert hij vanavond als eerste aan Voetbal in Haarlem.

De oud-speler van onder andere EDO, Onze Gezellen, Koninklijke HFC en HFC Haarlem had nog niet eerder een eerste elftal onder zijn hoede, maar is van plan deze mogelijkheid met beide handen vast te pakken. “Ik ben supertrots, want dit wil ik. Mijn spelerscarrière is straks als 36-jarige voorbij en dan is dit een prachtige stap om mezelf te laten zien als hoofdtrainer.”

“Voor mij is het belangrijk geweest dat de spelersgroep het vertrouwen in mij heeft uitgesproken. Zij willen mij graag als trainer en dat vind ik het allerbelangrijkst,” legt hij verder uit. “Ik ben als trainer anders dan als speler. Ik wil de hele spelersgroep graag bij elkaar houden en met een gerichte versterking moeten we dan maar één doel hebben. Ik wil het maximale eruit halen, volgend jaar promoveren.”

Ook Milko Pieters, technisch bestuurslid bij Schoten, is blij met zijn nieuwe trainer. “We hopen dat Tom ons – met zijn kwaliteiten als trainer – naar een hoger niveau kan brengen en dat hij de lijn van Jasper (Ketting, red) door kan trekken.” Ondanks dat het voor Jacob zijn eerste klus als hoofdtrainer is, wordt zijn aanstelling binnen de club breed gedragen.

Foto: Voetbal in Haarlem