VSV ziet Mitchel Bormann vertrekken naar ODIN’59

ODIN’59 heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Mitchel Bormann. De rappe aanvaller verlaat daarmee VSV na vier seizoenen. Ondanks dat de stap van de tweede klasse naar de Derde Divisie een grote lijkt, is Bormann zeker van zijn zaak.

Van de onderkant in de tweede klasse naar de middenmoot in de Derde Divisie. Voor veel spelers is het niveauverschil simpelweg te groot. Voor Nicky Eekhout niet en Mitchel Bormann is van plan dezelfde weg te gaan bewandelen. Eekhout maakte in de afgelopen zomer de overstap van VSV naar ODIN’59 in Heemskerk en is inmiddels een vaste waarde in de ploeg van trainer Richard Plug.

De 23-jarige IJmuidenaar kende bij VSV een voortvarende start, maar inmiddels zakt de club weg. “Na mijn overstap naar VSV promoveerden we met VSV direct naar de eerste klasse, we werden op één wedstrijd na ongeslagen kampioen. De twee jaar daarop handhaving, in het derde jaar degradatie en nu speel ik in mijn vierde jaar bij VSV. Ik wilde met VSV stappen maken maar inmiddels heb ik het gevoel dat ik al 2 jaar stil sta en heb ik een nieuwe uitdaging nodig. Ik wil gewoon beter worden, ik moet getriggerd worden,” aldus zijn reactie op de website van ODIN’59.

“Mitchel is een buitenspeler met een enorme drive, veel snelheid een behoorlijke individuele actie en een echte teamspeler,” aldus zijn nieuwe trainer Richard Plug. “De laatste 2 jaar is zijn vooruitgang een beetje gestagneerd. Nadat hij bij VSV zijn vertrek kenbaar had gemaakt heeft hij mij gevraagd of hij welkom is bij ODIN’59. Hij zal wat stappen moeten maken maar gezien zijn mentaliteit fitheid en persoonlijkheid is hij voor ODIN’59 een prima speler.”

Foto: José Mol