VSV heeft tegen West Frisia het geluk aan haar zijde

Zonder geluk vaart niemand wel. Dat gold zondagmiddag zeker voor Rob Spronk, de interimtrainer van VSV. Tegenstander West Frisia was eigenlijk de hele wedstrijd sterker, raakte drie keer het aluminium, maar verloor toch met 1-0 van de Velserbroekers.

Een overwinning die VSV goed kon gebruiken in de strijd tegen degradatie. Concurrenten Alkmaarsche Boys en SVW’27 verloren punten, waardoor VSV weer wat ademruimte heeft onderin de tweede klasse A.  Maar wat maakte VSV het spannend. De ploeg speelde allesbehalve goed. Dat kon ook bijna niet anders in de Velserbroekse vrieskou. Gelukkig stak ook West Frisia niet in besten doen, want anders had het heel anders af kunnen lopen.

Na een zwak begin van beide kanten nam de Enkhuizer ploeg het heft in handen. Dat leidde tot grote kansen voor West Frisia, maar de lat, na een knal van Edwin Jansen, en de paal redden de thuisploeg. Pas na een half uur kon VSV voor het eerst gevaar stichten. Een voorzet van links dwarrelde voor het West Frisia-doel. Zowel keeper Paul Kok als VSV-aanvoerder Mitchel Bormann had moeite met het inschatten van de bal. De keeper zat er volledig naast, Borman ook waardoor hij voor een leeg doel klungelig overkopte. Zo bleef het 0-0 bij rust.

In de tweede helft was West Frisia veel beter. De Westfriezen waren fysiek beduidend sterker dan VSV en met de wind mee veroverden ze een aantal corners die levensgevaarlijk waren. Met kunst en vliegwerk, en opnieuw het houtwerk, wist VSV-keeper Floris Serné het doel schoon te houden. Een punt leek het hoogst haalbare voor VSV tot Mitchel Bormann tien minuten voor tijd een vrije trap mocht nemen. De alom aanwezige aanvoerder trapte de bal met uiterste precisie richting de rechterbenedenhoek, waar West Frisia-doelman Kok blijkbaar niet op rekende. Zijn inzet paste precies: 1-0.

In de laatste minuten probeerden de gasten uit alle macht nog iets aan de stand te veranderen, maar VSV had het geluk ditmaal aan zijn zijde. Op het tandvlees sleepten de Velserbroekers de onverdiende zege binnen.  ,,We hebben mazzel gehad’’, erkende Rob Spronk. ,,Wat vorige week niet lukte, lukte vandaag wel.’’ Spronk wil met zijn ploeg aanvallend voetbal spelen. Vorige week tegen HSV lukte dat, maar verloor hij, tegen West Frisia leek het veldspel nergens op, maar sleepte hij mooi de drie punten binnen.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom
Foto: Facebook Zaanse Sportkrant