Schoten niet verder met Tom Jacob

Zondag tweedeklasser VV Schoten heeft besloten het contract van Tom Jacob na dit seizoen niet te gaan verlengen. De trainer maakt het seizoen af in Haarlem-Noord, maar daarna scheiden de wegen van beide partijen waardoor Jacob slechts één seizoen op de bank heeft gezeten bij de geel-zwarten.

Ervaring
Het bestuur van Schoten is van mening dat de selectie momenteel meer behoefte heeft aan een trainer met meer ervaring dan Jacob. “We vinden Tom echt geen slechte trainer, maar onze groep heeft iemand nodig die de klappen van de zweep kent. Er is met de rentree in de tweede klasse veel op ons bordje terechtgekomen. Ik denk dat dit het verkeerde moment was om bij Schoten te beginnen. Dat ligt natuurlijk niet alleen aan Tom, maar ook aan onszelf,” aldus Milko Pieters, technisch bestuurslid.

Het eerste seizoenshelft is voor Jacob anders verlopen dan gehoopt, maar hij weet waar de oorzaak ligt. “Wij zijn als nummer vier van de derde klasse gepromoveerd vorig seizoen, waardoor de club, spelers en de staf wisten dat dit een moeilijk seizoen zou gaan worden.” Schoten kende daarnaast ook nog een rommelige aanloop zonder overwinningen. De competitie werd niet goed begonnen, maar in de zevende speelronde was daar de eerste overwinning. Sindsdien stijgt Schoten langzaam op de ranglijst en inmiddels bezetten de Haarlemmers de tiende plek en is het gat met de nummer 8 slecht 4 punten.

Randzaken
“Mijn ambitie en gedrevenheid qua beleving en mentaliteit zijn te verschillend op dit moment voor de groep en de club. Dit ligt ook aan mijn eigen instelling, waarin ik gewend ben geweest dat altijd alles om het voetbal draaide,” legt Jacob verder uit. “Laat ik vooropstellen dat ik Schoten echt een prachtige club vind met super aardige mensen die hart voor de club hebben. Maar ik had gehoopt dat ik als nieuwe trainer mij alleen bezig hoefde te houden met het voetbal en niet met randzaken. Zo zijn er geen trainingspakken voor de selectie en hebben niet alle spelers een tas. Helaas is het ook zo dat als je niet alles wint en een moeizaam seizoen draait, spelers ook sneller met andere dingen bezig zijn. Dat wekt bij mij irritatie en onbegrip, omdat ik mij dan vaak zulke zaken bezig moet houden.”

“Het bestuur heeft ook eerlijk toegegeven dat de organisatie nog zeker niet op het niveau van een tweedeklasser zit en dat het misschien allemaal iets te snel is gegaan. We zijn er netjes uitgekomen en maken het seizoen zeker af met lijfsbehoud. Daarna hoop ik dat de club een trainer gaat vinden die past bij de organisatie en spelersgroep, zodat ze door kunnen bouwen. Zelf ga ik op zoek naar een clubwaarbij ik mijn passie voor het voetbal kan laten zien en overdragen. En ik sta ook zeker open voor een rol als assistent bij een divisie-ploeg.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Tekst: Martijn Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem