Keuken Kampioen Divisie

Telstar schiet tegen Volendam kwartier lang met scherp

Voor de zoveelste keer beleefden de fans van Telstar een bijzondere avond in Velsen-Zuid. Ondanks een matige start stond de ploeg halverwege met 5-0 voor. In vijftien minuten tijd werd FC Volendam naar de slachtbank geleid. Na 90 minuten er een 5-2 eindstand op het scorebord.

Bij de Witte Leeuwen ontbrak Toine van Huizen. De centrale verdediger was geschorst na zijn gele kaart een week eerder. Trainer Mike Snoei posteerde Jasper van Heertum op de vrijgekomen plek. Met de Belg achterin was het in de openingsfase zoekende, al had dat niets met Van Heertum te maken. Met name rechtsback Rodny Cabral speelde een onrustige eerste helft. Telstar ontsnapte na een kwartier spelen aan een achterstand toen Nick Doodeman het aluminium testte. Zijn schot spatte op de paal uiteen.

Een kleine tien minuten later ontbrandde het duel. Andrija Novakovich zag zijn poging gestopt worden, maar Mo Hamdaoui stond op de juiste plek en zette van dichtbij Telstar op 1-0. Kort daarna verdubbelde de kleine aanvaller de voorsprong. Op knappe wijze krulde hij een vrije trap tegendraads in de verre hoek.

Een paar minuten later zorgde Shaquill Sno voor de derde Velsense treffer. De vierde treffer was een kadootje van Volendam-routinier Kees Kwakman. De aanvoerder liet zich de bal veel te eenvoudig afpakken door Novakovich. De aanvaller bleef kalm en schonk Melvin Platje een niet te missen kans: 4-0. Novakovich zorgde zelf voor de 5-0 ruststand. Hij rondde af na wederom een prima actie van Hamdaoui.

Volendam begon de tweede helft met twee verse krachten en verkleinde al snel de achterstand. Enzo Stroo zorgde voor enige hoop voor de uit het vissersdorp meegekomen supporters. Even later had Stroo ook de tweede treffer op zijn voeten, echter miste hij. Gijs Smal deed dat even later wel. Daar bleef het bij. Kort voor tijd konden de handen in Velsen-Zuid toch nog een keer op elkaar, al was het niet voor een treffer. Junior Toretta maakte na lange tijd zijn rentree voor Telstar.

Telstar klimt door de zege een plekje op de ranglijst, maar Jong PSV heeft nog een wedstrijd tegoed. Belangrijker in de strijd om de play-offs is dat er een klein gaatje is geslagen met de achtervolgers. Telstar bevindt zich nu op de vijfde positie.

Alle uitslagen, de stand en het speelschema van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.