Zaterdag 4e klasse C

VSV laat punten liggen

Een belangrijke wedstrijd voor de ploeg uit Velserbroek. De nummer 1 van de zaterdag 4e klasse C kreeg bezoek van nummer 3 Atletico Club Amsterdam. De koppositie zou hoe dan ook behouden blijven maar met Hoofddorp en HBC nog in het vooruitzicht was het belangrijk deze topper te winnen.

Het zou een aparte middag worden op sportpark de Hofgeest. Het veld was slipperig en de wind kon zo nu en dan verraderlijk zijn. Beide ploegen kenden het belang van de wedstrijd en waren vastbesloten de volle buit te pakken. In het geval van AC Amsterdam leek dat eerder negatief uit te pakken. Onderling werd er op ‘aparte’ wijze gecommuniceerd en dat kwam het spel uiteraard niet ten goede.

In de eerste 45 minuten kon en moest VSV de wedstrijd beslissen. Er werden weinig kansen weggegeven en legio aan grote kansen gecreëerd. Halverwege de eerste helft kwam een van de grootste kansen uit een voorzet van Jorian Faassen. De eerste inzet van Wesley van der Wal kon gered worden met de voet waarna de bal voor de voeten van Roy de Wit kwam. De rebound kon, door snel reageren van de doelman, tot corner verwerkt worden. Ook Wesley van der Linden vond de voet van de keeper. Het geluk was ook niet aan de zijde van Jorian Faassen die zijn strijd moest staken wegens een blessure. Een zekerheid in de defensie van VSV moest hierdoor opgevangen worden met een aanpassing in het team.

Gelukkig voor VSV was de ploeg achterin nog niet echt in de problemen gekomen en dit zou ook niet meer gebeuren. Bij Atletico leek ieder speler alleen maar uit positie te spelen en werd de communicatie er niet beter op. VSV bleef na de omzetting rustig doen waar het mee bezig was. Een glijpartij achterin bij AC Amsterdam leverde balbezit op voor Wesley van der Wal die op zijn beurt Rick Wolfs kon bedienen. Van dichtbij hoefde hij de bal enkel binnen te lopen maar hij werkte de bal naast het doel. Een minuut later kwam dan eindelijk de verlossing. Vanaf elf meter mocht Raymond Barends binnenschieten.

De wedstrijd werd gekenmerkt door stevige overtredingen waarbij de kaarten lang op zak bleven. De spanningen konden af en toe redelijk oplopen binnen de lijnen en het was dan ook de vraag of we na rust nog lang met 22 spelers op het veld zouden staan. Tien minuten na de rust kreeg de thuisploeg weer een penalty toegekend. Op de achterlijn werd Rick Wolfs neergehaald en was het wederom Raymond Barends die mocht aanleggen. We gaan er even vanuit dat Barends even geen rekening had gehouden met de wind in de rug want hij schoot de bal hard en hoog over het doel van Atletico.

Tegen de verwachtingen in kwam VSV als eerste met tien man te staan. Robert Uittenbosch liep op de hakken van zijn directe tegenstander die op weg was richting Mario Veldt. Met 10 waren de Velserbroekers zeker nog steeds niet de mindere. De linies zakte wel meer terug en werd er met 1 spits gespeeld maar tot grote kansen voor Atletico kwam het niet. Met soms een snelle uitbraak kreeg VSV zelfs nog een paar kansen. De mooiste kwam van de voet van Wesley van der Wal die vanaf een meter of 25 maar eens besloot te schieten. Over de keeper belandde de bal op de lat.

Uiteindelijk kreeg de ploeg van Paul Meijnders de deksel nog op de neus. Ook aan de andere kant kreeg men een strafschop die benut werd. Mouhsine el Yaaacoubi schoot zijn ploeg naast VSV, 1-1. Uit eindelijk zou ook AC Amsterdam met 10 komen en kwam de wedstrijd weer meer in evenwicht. Conditioneel zaten verschillende spelers er doorheen en kon er geen vuist meer gemaakt worden.

Paul Meijnders concludeerde na afloop, “Je mag wel zeggen dat wij het weggegeven hebben. Die strafschop moet er gewoon in dan kom je op 2-0 en controleer je de wedstrijd. We hebben weinig weggegeven en heel veel grote kansen gecreëerd dus je had het voor rust al moeten beslissen.”

De uitslagen en de stand van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.