Haarlem-Kennemerland verslaat Geel-Wit in matig duel

Haarlem-Kennemerland heeft een bijna plichtmatige overwinning geboekt bij Geel-Wit. De ploeg van René van Marsbergen nam na een 0-3 zege de punten mee naar Haarlem-Noord.

Goed was het allemaal niet aan de Van Oosten de Bruinstraat. Een harde wind en een zwaar bespeelbaar veld maakten het bijna onmogelijk om een normale pot voetbal tentoon te stellen. De bezoekers hadden de eerste 45 minuten de wind vol in de rug. Dit resulteerde er in dat Geel-Wit maar moeilijk van de eigen helft af kwam. De eerste mogelijkheid was dan ook voor Haarlem-Kennemerland. Jeroen Roos besloot uit te halen, maar Geel-Wit-doelman Jimmy Versteeg kon redding brengen. Op aangeven van Bob Osenga kon ook Jordy Brust zijn geluk beproeven, maar zijn poging ging langs de verkeerde kant van de paal.

De derde mogelijkheid was wel raak. In eerste instantie miste Vernon Weber een beetje geluk, maar Osenga was attent en kon van dichtbij de 0-1 binnenschieten. Riemer Albada dacht hierna, kom laat ik eens uithalen. Van 25 meter zag hij zijn schot, mede door de wind, snoeihard op de paal eindigen. Toch werd het 0-2. Weber kon bijna vanaf de eigen helft doorlopen naar Versteeg, omspeelde de doelman en verdubbelde de voorsprong. Het enige wapenfeit van de thuisploeg kwam van de voet van Tim Kuyt. Zijn schot ging over het doel van Mitchell van Leeuwen.

Na de thee drong Geel-Wit meer aan. Vooral Kuyt was gevaarlijk. Een aantal keer probeerde hij van afstand Van Leeuwen te testen, maar zijn schoten gingen over en voorlangs het doel. Stefan Rada had de aansluitingstreffer moeten maken, maar de aanvaller van Geel-Wit hielp een niet te missen kans om zeep. Bij Haarlem-Kennemerland ging het met wind tegen een stuk moeizamer. Pas nadat Van Marsbergen wat omzettingen had gedaan ging het wat beter lopen. Zeker de debuterende Sheldon Kakaire en Yassine Deboune zorgden voor het nodig gevaar. Deboune zorgde er uiteindelijk, met een goede assist, voor dat Vernon Weber zijn tweede van de middag kon maken.

René van Marsbergen was na afloop wel tevreden. Niet om het vertoonde spel, maar wel over het resultaat. “Voetballen was vandaag onmogelijk op dit veld en met die wind. We hebben gedaan wat we moesten doen. Drie punten binnen en de ‘nul’ gehouden. Complimenten voor mijn verdedigers.” Extra mooi voor Haarlem-Kennemerland was na afloop het bericht uit Velserbroek. VSV verloor thuis van Velsenoord. Met een wedstrijd minder gespeeld staan de ‘roodbroeken’ nog maar een punt achter VSV.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Danny Prinsen