VSV ruim langs SVIJ

Een echte derby, dat moest het zijn deze zaterdag in IJmuiden. SVIJ ontving VSV in de vierde klasse C en vooraf kon dat wel eens een spannend potje worden. ,,Drie-nul wordt het. Bij rust al’’ grapte SVIJ-trainer Peter Barzilay voorafgaand aan de wedstrijd. Maar na het laatste fluitsignaal moest hij toegeven dat zijn voorspelling niet helemaal uitkwam. ,,Slecht!’’ vond hij het optreden van zijn ploeg. VSV won meer dan verdiend met 1-5.

De thuisploeg had helemaal niets in te brengen op Sportpark Zeewijk. SVIJ schuwde de duels bepaald niet, maar vond een fysiek sterker VSV tegenover zich. En daar speelde ook ene Roy Penders. Hij was vooral in de eerste helft bijzonder in vorm. Penders passeerde, strooide met intelligente passjes, verdedigde meedogenloos als het moest en was niet op een fout te betrappen. Jammer voor hem dat zijn ploeggenoten in de aanval zo weinig met zijn arbeid deden. Het duurde dan ook tot vlak voor rust voor VSV het veldoverwicht eindelijk verzilverde. Roy de Wit kreeg de bal voor de voeten, goochelde wat en lobde vervolgens bekwaam de 0-1 over de vergeefs grabbelende Joey de Jong.

Al snel na rust maakte VSV het verschil. Eerst had Donny Klok nog een penalty nodig om te scoren, vijf minuten later schoot hij beheerst de 0-3 tegen de touwen. Toen even later zelfs Patrick Swanink knap raak schoot na een prima Velserbroekse aanval was het pleit beslecht. SVIJ mocht de eretreffer nog maken. Alex Barzilay verzilverde een strafschop. Maar het slotakkoord was voor Jesse Kooijman die een heerlijke treffer maakte vlak voor tijd. Dat betekende 1-5 en een gevoelige tik voor de ambities van SVIJ.

Paul Meinders prees zijn defensie, die de gevaarlijke SVIJ-aanvallers ogenschijnlijk moeiteloos neutraliseerde. Maar hij zag zijn ploeg vooral weer zelfvertrouwen tanken en de vorm benaderen die straks nodig is als VSV de nacompetitie ingaat.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Marcel Akerboom