Zaterdag 4e klasse C

VSV heet Vogelenzang welkom bij het ‘grote-mannen-voetbal’

Met een piepjonge groep debuteerde S.V. Vogelenzang zaterdag in de vierde klasse C. Zonder coach Felix Aerts, die nog op huwelijksreis is. De brigade van interim-trainer Raoul Matthijsse trof het niet met de eerste tegenstander van dit seizoen. VSV was veel te sterk en trakteerde Vogelenzang op een 8-1 nederlaag.

In het eerste kwartier kon Vogelenzang nog wel een beetje meedoen in Velserbroek, maar dat had ook te maken met het onnodig slordige spel van VSV. De eerste treffer, een heerlijke kopbal van Justin Kunst na een slimme vrije trap van Donny Klok, bracht meteen rust in het spel van de thuisploeg. Het duurde dan ook niet lang voor de volgende doelpunten vielen. Opnieuw Kunst, Roy de Wit en Jesse Kooijman maakten er nog voor de pauze 4-0 van. Daar kon Vogelenzang aanvallend maar bar weinig tegenover stellen. Alleen Vincent Frumau stichtte gevaar. VSV-goalie Mario Veldt moest zich strekken op een inzet van de jonge nummer 10.

Tweede helft
Meteen na rust maakte Jesse Kooijman zijn tweede van de middag. Vlak daarna was het de beurt aan de gasten om te juichen. Veldt werkte een Vogelenzangse inzet matig weg. De bal kwam voor de voeten van Daniël Vastenhout die van dichtbij de eerste goal van het seizoen maakte voor de oranjehemden. Het deerde VSV allerminst want tien minuten later stond het al 7-1 door een goal van Donny Klok en een benutte penalty van Raymond Barends. De 8-1 van wederom Jesse Kooijman, tien minuten voor tijd, was het laatste wapenfeit van de ongelijke strijd.

VSV staat aan kop van de vierde klasse C en Vogelenzang weet hoe het is om voor het echie te voetballen. Op de vraag hoe de eerste kennismaking met de vierde klasse was antwoordde coach Matthijsse: ,,We hebben veel jonge jongens die vorig seizoen bij de A-junioren makkelijk meevoetbalden. Vandaag maakten we kennis met een tegenstander van een heel ander kaliber. We zijn welkom geheten bij het grote mannen-voetbal.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag en foto: Marcel Akerboom