ViH All Stars (2): Neil van Hooff (HBC)

Zaterdag 20 juni 2020 vindt voor de vierde keer de ViH Finaledag plaats. Op die dag wordt de finale van de ViH O-23 Cup gespeeld, maar komen ook de All Stars 2020 in actie! Dit team wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, talent, lange carrière of andere bijzonderheden. Vandaag de tweede onthulling: Neil van Hooff (HBC)!

De 27-jarige van Hooff speelt zijn hele voetballeven al bij HBC. Deze “Mister HBC” is op zijn zesde jaar aan de Cruquiusweg met voetballen begonnen en heeft alle (jeugd)selecties tot en met het eerste team doorlopen. Hij speelt nu samen met een aantal maatjes die hij in de jeugd is tegengekomen. Die onderlinge band is één van de peilers van het succes van het huidige HBC.

Net als andere spelers is de voetballoopbaan van Neil doorspekt met hoogte- en een enkel dieptepunt. De recente kampioenschappen met HBC zijn volgens Neil zijn hoogtepunten. Zijn blessures, waardoor hij af en toe wedstrijden mist, zijn de mindere kanten van zijn carrière. Wedstrijden zoals tegen DCG, waarin HBC won en Neil 2x scoorde en een assist gaf, zijn volgens hem de slagroom op de taart.

Neil zegt dat hij heel wat te danken heeft aan zijn trainers, zijn persoonlijke verzorger Hans Joosten, en niet te vergeten zijn vader die trouw elke wedstrijd langs de kant staat. Neil is blij met HBC en HBC, in het bijzonder zijn trainer Jasper Ketting, is blij met Neil.

Ketting:  “Neil is een echte teamspeler. Een linksback-linksbuiten met een functionele techniek die veel op kracht doet. Een no-nonsense speler met een winnaarsmentaliteit. Een heerlijke speler voor zijn team en een fijne gozer in de omgang”.

Welkom Neil!

Neil wordt gesponsord door Tandprothetische praktijk Van Hooff!

Neil is na Mitchel Geeven de tweede geselecteerde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2020. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars? Mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Tekst: Otto Berendregt

Het overzicht van alle geselecteerde All Stars vind je op de pagina van de Finaledag