Khalid Tadmine helpt Koninklijke HFC met hattrick

Voor de derde wedstrijd op rij greep Koninklijke HFC de volle buit. De nummer 2 van vorig seizoen, Kozakken Boys, werd met 3-2 verslagen. De eerste helft van de Haarlemmers was ondermaats, maar dat werd in het tweede bedrijf hersteld. Khalid Tadmine mocht na afloop de bal mee naar huis nemen, hij zette een loepzuivere hattrick op zijn naam.

Basiself
Gertjan Tamerus was logischerwijs tevreden met de zege van een week eerder bij Jong Vitesse en stuurde daarom de zelfde elf spelers het veld in. Wessel Boer was nog herstellende van een blessure aan zijn voet, maar nam in tegenstelling tot de wedstrijd in Arnhem wel weer plaats op de reservebank. Met Daniël van Son als valse rechtsback toverde Gertjan Tamerus dus weer een vijfmans verdediging uit zijn hoed.

In de eerste 45 minuten viel er in het druilerige Haarlem niet veel te genieten. Beide teams speelden te onnauwkeurig en voorzichtig om het publiek te vermaken. Kozakken Boys had een licht veldoverwicht, maar deed daar bijzonder weinig mee. Beide keepers kwam lange tijd niet in het spel voor. Na een half uur viel vanuit het niets de openingstreffer. Sanny Monteiro vond met een lange bal bij de tweede paal Gwaeron Stout. Vrij eenvoudig kon de aanvaller via de binnenkant van de paal Tom Boks verslaan: 0-1.

Mash
Even later leek de wedstrijd op een aflevering van de jaren ’80 televisieserie Mash. Andre Morgan ging snoeihard een duel aan om de bal op doel te koppen. Echter stond Monteiro daar ook. Beide spelers gingen gestrekt naar de grond en het duurde even voordat ze weer konden opstaan. Voorzien van een fraaie tulband vertrokken de twee spelers naar het ziekenhuis om de nodige hechtingen te laten zetten.

Gertjan Tamerus gebruikte de rust om zijn elftal weer op scherp te zetten. Iets wat eerder dit seizen al lukte en ook tegen Kozakken Boys had het effect. Koninklijke HFC kwam als herboren de kleedkamer uit, zette de tegenstander tegen de muur en kwam al snel op 1-1. Daar ging wel een enorme fout aan vooraf van Quentin Jakoba. De verdediger van de Kozakken verspeelde de bal eenvoudig aan Floris van der Linden. Van der Linden liep op doelman Arends af, maar gaf uitstekend voor op Khalid Tadmine. De spits van HFC rondde beheerst af.

Voorsprong
De thuisploeg zette door en kwam op het uur op 2-1. Lars Weistra ving een afvallende bal op, gaf prima mee op Tadmine die met de buitenkant van zijn rechterschoen afdrukte. Daarna had HFC het betere van het spel. Kozakken Boys wilde wel, maar echt gevaarlijk kon het maar niet worden. Pas in de slotfase leek het 2-2 te worden, maar de Werkendamse goaltjesdief El Azzouti stond buitenspel. Zijn treffer werd terecht afgekeurd.

Direct daarna besliste Tadmine het duel. Op aangeven van Tim van Soest was het afronden een koud kunstje. Met zijn derde treffer gooide hij het duel in het slot. Al maakte de 3-2 van invaller Irvingly van Eijma het toch nog even spannend. Uiteindelijk bleek zijn treffer enkel voor de statistieken.

Khalid Tadmine
“Ik schrok zelf ook dat ik drie keer scoorde,” zei Khalid Tadmine na afloop. “Het is alweer een half jaartje geleden. Het is altijd fijn om belangrijk te zijn voor je team. Vandaag scoor ik er drie, waardoor we met 3-2 winnen. Natuurlijk moet ik Floris en Tim bedanken omdat ze de bal breed leggen, we doen dit echt als een team.”

Op de vraag of Koninklijke HFC de smaak te pakken heeft reageerde Gertjan Temarus positief. “Zeg dat wel ja. 3 gespeeld 9. Een fantastische reeks tegen niet de minste tegenstanders. We hebben vandaag van een hele goede ploeg gewonnen. Uiteindelijk ook terecht na een moeizame eerste helft.” Koninklijke HFC heeft na vijf duels de zesde positie in bezit.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: Pim Hols