Haarlem-Kennemerland gunt clubman kans als hoofdtrainer

Haarlem-Kennemerland heeft haar trainer Ron van Dijk te kennen gegeven dat aan het einde van het seizoen de wegen scheiden.

De opvolger was al in huis. Rajinder Deen is de nieuwe hoofdtrainer van Haarlem-Kennemerland.

Deen is een bekende aan ‘De Kade’. Al vanaf het begin van de fusieclub heeft hij diverse taken en functies ingevuld. En nu begint hij aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. “Na 10 jaar werken bij de club een mooie kans om mijn eerste functie als hoofdtrainer op te vullen.”

Bij Haarlem-Kennemerland proberen ze hun leden de kans te geven door te groeien. Dat gebeurt niet alleen met spelers maar ook met trainers. Deen heeft veel spelers uit de selectie al eerder onder zijn hoede gehad. “Het is mooi dat ik die jongens nu weer tegen kom bij het eerste team.”

Volgens Paul Rademaker, vice-voorzitter, past dit wel bij een club als Haarlem-Kennemerland. “Wij bieden jonge trainers de mogelijkheid om door te groeien. Daarbij geven wij ondersteuning als ze dat nodig hebben. Zo behouden wij onze clubcultuur. Rajinder is daar een voorbeeld van. Hij kent onze normen en waarden door en door.”

“Ik denk dat dit goed in het beeld van de club past “, vult Deen aan. “Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Wel is de club nog op zoek naar een assistent-trainer. “Naast Rajinder zoeken we een ervaren assistent van buiten de club. Iemand die een tegenpool van Rajinder kan zijn. Met Rajinder hebben we iemand die iedereen heel goed kent. De combinatie met iemand die de spelers niet kent zou volgens ons perfect moeten werken”, sluit Rademaker af.

Tekst: Danny Prinsen