Sterke start Zandvoort leidt niet tot winst

SV Zandvoort is de nieuwe competitie tegen een tegenvaller aangelopen. In de eerste wedstrijd, thuis tegen medetitelkandidaat Monnickendam, wist Zandvoort niet tot winst te komen. De ploeg van trainer Ted Saunier staat dus met lege handen en bungelt onderin op de ranglijst.

Het begon allemaal goed de Haaien. Alleen was Milan Berck Beelenkamp niet in staat om te spelen, maar de rest van de selectie zorgde voor een sterk elftal. Als Bud Water en Kas de Vries in de eerste tien minuten wat meer geluk hadden gehad, had het zomaar 2-0 kunnen staan en was er een hele andere wedstrijd ontstaan. Maar als ‘hadden’ komt is ‘hebben’ te laat. De druk van Monnickendam, dat over een goed elftal beschikt dat ten opzichte van het vorige seizoen alleen maar sterker is geworden, werd almaar sterker. Er zijn geen spelers weggegaan en het is versterkt met drie spelers van HBOK. In de spits en verdediging staan lange mensen en de flanken worden door snelle aanvallers bezet.

Uit een vrije schop kwamen door onoplettendheid van de Zandvoortse verdediging ineens drie man vrij. Keeper Daan Kerkman kon de 0-1 niet voorkomen. “We hadden een hele sterke eerste tien minuten waarin je door kansen van Bud en Kas zomaar 2-0 voor kunt staan. Na deze periode werd Monnickendam sterker en waren wij zoekende. Vooral fysiek werden we een aantal keren verrast. De achterstand vanuit een vrije trap was onnodig. We leden vaak dom balverlies op de helft van Monnickendam en dat werd dan hersteld door een overtreding. In deze periode hield Daan ons in de wedstrijd door drie keer als winnaar uit een 1-tegen-1 situatie te komen! De laatste 10 minuten van de eerste helft werden we weer wat sterker en kregen we ook weer kansen. Nigel Castien schoot verrassend uit een vrije trap op de paal,” aldus Saunier na afloop.

Na rust maakte Zandvoort de dienst uit. Monnickendam werd vast gezet en de Zandvoortse spitsen kregen genoeg mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Water teisterde de paal en Nigel Berg deed dat met de lat. Koen Michielsen schoot van drie meter voor het doel huizenhoog over en de ingevallen Roxy Groot was ook twee keer gevaarlijk, maar de gelijkmaker viel niet. “Een doelpunt van Nigel werd afgekeurd wegens buitenspel en Bud werd een duidelijke strafschop onthouden. Dan kan je spreken over pech, denk ik. Maar al met al weten we nu waar we staan en zijn we een kampioenskandidaat (Monnickendam, red.) een helft de baas geweest. We mochten de complimenten van de tegenstander ontvangen, maar ik zou de volgende wedstrijd toch liever de punten ontvangen”, aldus een teleurgestelde trainer.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A vind je op onze competitiepagina.

Verslag en foto: Joop van Nes jr.