Zaterdag 4e klasse C

THB begint te laat aan de competitie

Het voetbalseizoen is ook in de vierde klasse C eindelijk begonnen. Voor THB begon het twee minuten later dan voor tegenstander Velsenoord. De Haarlemmers waren nog niet helemaal wakker en stonden al heel snel achter. Zij kwamen die tegenvaller niet meer te boven. Velsenoord won de verhitte strijd met 1-2.

Jordy Blay kon vogelvrij inkoppen namens Velsenoord toen Ricardo Diaz hem op maat bediende. Dat was al vroeg tegenslag voor de ploeg van Patrick Tax, die vooraf juist zo hoopvol gestemd was. Hij had in de voorbereiding gezien dat THB flink sterker was geworden vergeleken met vorig jaar, dat de sfeer goed is en dat er veel voetbal in zijn ploeg zit. Nu moest zijn ploeg in de achtervolging en dat lukte niet goed. THB stroopte de mouwen op en gooide de beuk er in. Daarmee werd Velsenoord wel redelijk teruggedrongen, maar veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Voor rust was alleen Mike Landzaat dicht bij een treffer. Zijn knappe schot werd even knap overgetikt door Velsenoord-keeper Marvin Herf. Aan de andere kant moest THB-doelman Ruben Hendriks redding brengen toen Raiston Pressierie Ă©Ă©n-op-Ă©Ă©n kwam.

Vermakelijk werd de wedstrijd wel, tenminste als je van stevige duels houdt. Zowel Velsenoord als THB ging het gevecht niet uit de weg en dat leidde tot een wedstrijd waarin aan beide kanten flink uitgedeeld werd. Soms ging dat wel iets té ver. Pressieirie moest met rood vertrekken na te heftig reageren bij een opstootje. Vlak voor tijd kon ook Jeffrey Blikslager van THB inrukken na een doldrieste overtreding.

Toen stond het al 0-2. Opnieuw Jordy Blay mocht de handen juichend in de lucht steken na een enorme keepersfout van de THB-goalie. In de slotseconden redde Robert Weijers namens THB de eer. Hij mocht aanleggen voor een vrije trap, de Velsenoord-muur liet de linkerhoek volledig open, waar Weijers dankbaar gebruik van maakte.

Dat resulteerde in drie punten voor Velsenoord. Brian Tevreden, de trainer van de bezoekers, vond dat zijn ploeg beter kan, maar hij was blij met de overwinning. Patrick Tax bleef achter met het idee dat er voor zijn THB veel meer in had gezeten. ,,De 1-2 viel te laat.’’ Maar misschien viel de 0-1 wel te vroeg voor de Haarlemmers. Twee minuten te vroeg.

Tekst en foto: Marcel Akerboom